Pamokančios akistatos ir vyriško futbolo pamokos Liepojoje

Birželio viduryje vyriausi „Vilnius Football Academy“ auklėtiniai dalyvavo tarptautiniame „Dobrecova CUP“ turnyre Liepojoje. Trenerio Roberto Šuškevič vadovaujama U15 komanda galutinėje rikiuotėje užėmė 2 vietą, o Pauliaus Obolevičiaus treniruojami U14 futbolininkai finišavo 7-oje pozicijoje.

U15 turnyre VFA komanda grupėje žaidė su Rygos RFS, FS Liepoja ir Vilniaus BFA ekipomis. Tiesa, pastaroji dalyvavo be konkurencijos, nes į turnyrą atvyko su dalimi vyresnių žaidėjų. VFA komanda grupėje 2:1 laimėjo prieš RFS, po atkaklios kovos 0:1 nusileido Liepojos futbolininkams, o rungtynėse suBFA buvo skirta techninė pergalė 3:0.

„Grupių etape nuo pat pradžių gavome gerus varžovus ir įdomias rungtynes. Prieš RFS daugiau kontroliavome kamuolį ir žaidėme akiai patrauklų futbolą, tačiau pirmieji prasileidome. Vyrukai nei kiek nepasimetė ir toliau demonstravo kokybę, ko pasėkoje antrame kėlinyje įmušėme du įvarčius ir gražiu stiliumi laimėjome rungtynes. Rungtynėse su šeimininkais vyko kietas, intensyvus ir apylygis žaidimas. Varžovai po kampinio išsiveržė į priekį, ir nors mes turėjome ne vieną puikią progą, bet mums pasižymėti nepavyko, teko susitaikyti su mintimi, kad varžovai tai akimirkai buvo stipresni. Rungtynių metu netrūko emocijų ir gražių epizodų. Nors ir pralaimėjome, bet esu įsitikinęs, kad būtent tokios rungtynės padeda žaidėjams augti ir tobulėti,“ – po grupių etapo sakė treneris Robertas.

Pusfinalyje VFA vyrukai laimėjo prieš Jelgavą (1:0) ir žengė į finalą. Jame susitiko su JDFS Alberts komanda. Finalas vyko centriniame Daugavos stadione, tačiau šį kartą varžovai iš Latvijos buvo pranašesni ir laimėjo 3:0.

„Pusfinalio rungtynės buvo valios ir charakterio patikrinimas. Varžovai išsiskyrė savo fizinėmis savybėmis ir pliaupiant lietui primetė vyrišką kovą ir futbolą. Labai smagu buvo matyti, kad mūsų žaidėjai nei kiek nenusileido varžovams ir atsakė tuo pačiu. Futbolo gražaus tose rungtynėse nebuvo nei iš vienos komandos, tačiau charakterio savybėmis varžovus pranokome ir žengėme į finalą. Deja, finalas mums nenusisekė. Varžovai labai greitai įmušė du įvarčius, o mes nesugebėjome po jų atsitiesti. Nors vertinant kritiškai, galėjome sužaisti žymiai geresnes rungtynes ir šiuo atveju finalo stresas ir jo valdymas pakišo koją. Nors ir žaidėme su kamuoliu, daugiau jį kontroliavome, tačiau nesugebėjome sukurti nieko pavojingo“ – tęsė treneris Robertas.

Apibendrindamas visą išvyką R. Šuškevič teigė, kad ji paliko daug teigiamų įspūdžių. „Visų pirma, pavyko sužaisti su Latvijos aukščiausios lygos komandomis ir pasitikrinti, kuriame lygyje esame patys. Pamačiau, kad galime žaisti su visomis komandomis nors varžovai mus dažnai pranoksta fizinėmis savybėmis. Verta pažymėti, kad šiam turnyrui pakeitėme taktiką ir žaidėme 1-3-4-3. Tokiu būdu siekėme pratinti žaidėjus prie įvairaus išsidėstymo, kitokių principų, mobilumo bei įvairiapusiškumo. Šis sprendimas tikrai pasiteisino, vyrukai ne tik gavo neįkainojamos patirties, tačiau pavyko ir perprasti naują taktiką, įdiegti naujus sumanymus. Manau, kad su kiekviena diena tampame vis stipresne komanda ir geresniais žaidėjais bei žmonėmis. Tai mane labiausiai ir džiugina. Tikiu, kad turime dar daug potencialo ir jį būtinai pasieksime. Taip pat noriu padėkoti už puikų palaikymą viso turnyro metu tėveliams. Kuriame labai labai gerą atmosferą ir bendruomenę aplink akademiją, kurioje gera būti“, – dėkojo R. Šuškevič.

Po turnyro vyriausieji VFA futbolininkai kelias savaites ilsėjosi, o liepą jų laukia pasiruošimas naujam sezonui, futbolo stovykla Palangoje, draugiškos rungtynės, treniruočių procesas ir išvyka į Švediją, kur VFA komanda pirmą kartą dalyvaus didžiuliame tarptautiniame „Gothia Cup“ turnyre.

Tuo metu VFA U14 komanda grupių etape susitiko su pajėgiomis Latvijos ekipomis – Rygos RFS ir Marupe. Grupėje užėmę antrą vietą P. Obolevičiaus auklėtiniai pateko į ketvirtfinalį, kur susitiko su Kauno NFA Be1 komandą. „Ilgą laiką pirmavome, bet likus 5 min. apmaudžiai praleidome išlyginamąjį įvartį ir po 11 metrų baudinių turėjome pripažinti varžovų pranašumą. Nors ir pralaimėjome, bet turbūt sužaidėme geriausias turnyro rungtynes. Varžovų treneris priėjęs po rungtynių pagyrė komandą, kad auga labai gera karta. Be abejo, tokie pastebėjimai džiugina ne tik trenerį, bet ir labai svarbūs visai mūsų akademijai, jie parodo, kad mūsų visų nuoseklus darbas duoda vaisių“, – pastebėjo Paulius.

Deja, pralaimėjimas užkirto kelią link medalių. Rungtynėse dėl 5-8 vietų VFA ekipa iš pradžių susitiko su Šiaulių futbolo akademijos komanda. „Mūsų vaikinai buvo emociškai palūžę po skaudaus pralaimėjimo ketvirtfinalyje, tad nusileidome ir šiauliečiams. Visgi paskutinėse rungtynėse dėl 7-os vietos susiėmėme ir parodėme, kad galime žaisti kokybišką, akiai patrauklų futbolą. Nors susitikome su su viena stipriausių Latvijos komandų Rygos RFS, bet įveikėme varžovus rezultatu 2:1! Apibendrinant galiu pasakyti, kad vaikai įgavo labai geros patirties žaidžiant prieš užsienio komandas, be to, turnyras buvo labai intensyvus, nes per tris dienas sužaidėme net 6 rungtynes. Buvo sunku, tačiau tik taip galime tobulėti ir kaupti patirtį. Džiaugiuosiu vaikinų pasirodymu, su kiekvienom rungtymėm matėme vis geresnį žaidimą ir rezultatą!“, – pareiškė P. Obolevičius.

#VisadaGaliGeriau