U14 divizione patirta antra iš eilės nesėkmė

Lietuvos jaunučių lygos U14 diviziono pirmenybėse dar vieną skaudžią nesėkmę patyrė „Vilnius Football Academy“ U14 komanda. Iš 1 turo atkeltose rungtynėse VFA futbolininkai svečiuose 1:5 nusileido BFA ekipai. Vienintelį įvartį svečiams nuo 11 metrų žymos pelnė Nojus Antropikas.

Praėjusiame ture VFA komandai 1:3 teko pripažinti „Talentų FA-FK Riteriai“ pranašumą, o šį kartą trenerio Pauliaus Obolevičiaus auklėtinius baudė BFA futbolininkai. Tiesa, rungtynės prasidėjo puikia VFA ataka, varžovai ją nutraukė pažeisdami taisykles savo baudos aikštelėje ir 4 min. baudinį realizavęs N. Antropikas išvedė savo komandą į priekį.
Tačiau po to sąlygas aikštėje diktavo varžovai. Dar pirmame kėlinyje jie ne tik išlygino, bet ir dar dviem tiksliais smūgiais persvėrė rezultatą. Antrame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė, o pranašiau žaidę BFA futbolininkai savo pergalę įtvirtino dar dviem įvarčiais.

VFA U14 ekipos treneris P. Obolevičius teigė, kad rungtynes laimėjo kovingiau žaidusi komanda. „Nuo pirmų minučių paaiškėjo, kad rungtynėse bus daug kietos kovos, o jų pergale jose džiaugsis daugiau asmeninių dvikovų laimėję futbolininkai. Deja, mums nepavyko laimėti praktiškai nei vienos dvikovos, todėl toks nuviliantis rezultatas. Tiesa, rungtynių pradžioje neatrodė, kad bus taip blogai. Vyrukai gerai pradėjo rungtynes, surengėme gražią ataką nuo savų vartų, o Vincas Kragnys uždirbtas baudinį, kurį šaltakraujiškai realizavo Nojus. Bet tai ir buvo vienintelis pozityvus epizodas. BFA komandos spaudimas dar labiau padidėjo, pas mus pasipylė taktinės klaidos, o tuo pasinaudoję varžovai sumušė savo įvarčius ir iškovojo pergalę“, – konstatavo P. Obolevičius.

Anot jo, antrose rungtynėse iš eilės VFA žaidėjams pritrūko charakterio savybių. „Dėl varžovų spaudimo negalėjome žaisti taip kaip norime, trūko kokybės ir tikslumo aikštės viduryje. Varžovai šiai dienai lenkia mus fiziškumu, tai iš esmės ir nulėmė pralaimėjimą. Bet pasiteisinimų neieškom, toliau sunkiai dirbsime treniruotėse ir žinau, kad rezultatas su laiku tikrai bus geresnis“, – pareiškė P. Obolevičius.

Per 10 rungtynių 18 taškų surinkusi VFA komanda Lietuvos jaunučių lygos U14 divizione užima 6 vietą, tuo metu Vilniaus BFA su 28 taškais žengia 2 pozicijoje. Čempionate pirmauja 29 taškus per 11 rungtynių surinkusi „Kauno Žalgirio“ FA komanda.

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais spalio 29 d. išvykoje, su „Marijampolės FC“ komanda. Tai bus paskutinė Lietuvos jaunučių lygos U14 diviziono pirmenybėse pirmojo rato dvikova.