Moksleivių atostogos futbolo ritmu

Vasario 13-15 dienomis Karalienės Mortos mokykloje „Vilnius Football Academy“ treneriai surengė pradinių klasių mokiniams skirtą 3 dienų futbolo stovyklą. Trys dešimtys 2012-2018 metais gimusių jaunujų futbolininkų drauge su treneriais Ignu Kurkliečiu, Arnu Valvoniu ir Mantvydu Ežerskiu ne tik du kartus per dieną plušėjo treniruotėse, bet ir mėgavosi turiningu laisvalaikiu, pramogomis bei edukacinio pobūdžio pamokėlėmis.

Trenerio I. Kurkliečio teigimu, džiugu, jog nemaža dalis vaikų per mokyklos žiemos atostogas nusprendė pasirinkti ne ilgesnį poilsį, o tobulino futbolo bei socialinius įgūdžius VFA organizuotoje dienos stovykloje. „Per dieną turėjome po dvi treniruotes, kurių metu labiau akcentavome individualų tobulėjimą. Jaunesniesiems stovyklos dalyviams norėjome sukurti saugią bei sportišką aplinką ir manau, jog tai pavyko, nes mažiausieji rodė vieną didžiausių aktyvumų tiek treniruotėse, tiek įvairiose laisvalaikio veiklose“, – pastebėjo treneris Ignas.

Su stovyklos dalyviais bendravo ir į jų klausimus atsakė VFA trenerė Anika Kyžaitė, supažindinusi jaunuosius futbolininkus su teisingos sportininkų mitybos pradžiamoksliu. „Stovyklos metu norėjome lavinti ne tik socialinius ar futbolo įgūdžius, bet ir asmeninį kūrybiškumą, kuris yra vienas svarbiausių akademijos prioritetų. Dalyviai turėjo užduotis nupiešti savo mėgstamiausią žaidėją, komandą, kurioje jis žaidžia. Taip pat sukurti savo komandos ar nupiešti mėgiamiausios ekipos logotipą. Apibendrinant, manau, galiu drąsiai teigti visų stovykloje dalyvavusių trenerių vardu, jog stovykla praėjo puikiai ir buvo tikrai naudinga. Kiekvienas stovyklos dalyvis turėjo po dvi kokybiškas treniruotes per dieną, kuriose tobulino savo techninius sugebėjimus, bet taip pat ir plėtė savo akiratį ir leido atsiskleisti kūrybiškumui, kurį galėjo išlaisvinti visu 100 procentu“, – teigė I. Kurklietis.

VFA vardu dėkojame visiems stovyklos dalyviams už norą treniruotis ir tobulėti, o treneriams – už kruopštų ir kantrų darbą ugdant jaunuosius futbolininkus!

#VisadaGaliGeriau