Apkartusi VFA U16 komandos išvyka į Klaipėdą

„Samsung Galaxy Watch“ Elitinės jaunių lygos U16 divizione dar vieną nesėkmę patyrė „Vilnius Football Academy“ U16 komanda. Trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai 19 turo rungtynėse svečiuose 1:2 turėjo pripažinti Klaipėdos FM pranašumą.

Kovo 18 d. vykusiose rungtynėse VFA jau 3 min. praleido pirmą įvartį, o 19 min. atsilikinėjo 0:2. 52 min. Mylan Rimša tiksliu smūgiu sumažino atsilikimą iki minimumo, bet išlyginti rezultato ir išvengti nesėkmės VFA futbolininkams nepavyko.

Į šias rungtynes komanda išvyko penktadienį po mokslų, kad nereikėtų važiuoti labai anksti šeštadienį ir po ilgos kelionės rungtyniauti. Treneris Robertas atskleidė ir dar kelis motyvus: „Norėjome išvykti iš vakaro, kad turėtume laiko pasilipdyti, kaip komanda. Per paskutinį laikotarpį prie komandos prisijungė naujų žaidėjų, todėl tokias išvykas vertinu labai teigiamai. Nemažiau svarbi ir socialinė pusė, būnant daugiau laiko kartu galima geriau pažinti žaidėjus, pamatyti kaip jie elgiasi įvairiose situacijose už aikštės ribų“.

Nors į rungtynes komanda atvyko gerai pailsėjusi ir pasiruošusi, tačiau teigiamo rezultato pasiekti nepavyko. Anot R. Šuškevič, nors prieš rungtynes jautėsi geras nusiteikimas ir koncentracija, tačiau pirmas kėlinys gavosi labai prastas. „Kamuolį pavyko kontroliuoti ir daugiau laiko, tačiau visiškai nebuvo aštrūmo, iniciatyvumo, atrodė, kad tiesiog susirinkome atbūti aikštėje ir tiek. Gal kiek iš vėžių išmušė į mūsų vartus kritęs ankstyvas įvartis po kampinio, tačiau tai nepasiteisinimas. Jeigu norime tobulėti – reikia žaisti savo geriausią žaidimą visas rungtynes. Smagu, kad antrame kėlinyje vaizdas pasikeitė, atsirado daugiau aštrumo priekyje, pradėjome drąsiau jaustis atakoje, tuo tarpu varžovai daugiau kontratakavo. Rungtynių pabaigoje atsilikome vienu įvarčiu, bet varžovai neįmušė 11 m. baudinio, o mes turėjome kelias labai geras progas pasižymėti. Deja, lygiųjų išplėšti nepavyko“, – konstatavo R. Šuškevič.

VFA U16 komandos trenerio teigimu, kiekvienos rungtynės – tiek laimėtos, tiek ir pralaimėtos, yra vertingos ir reikalingos. „Kalbėsiu banaliai, tačiau gauname pamokų ir vietos tobulėjimui. Nėra lengva pralaimėti, stengiamės daryti išvadas, analizuoti ir taisyti situaciją. Tikiu, kad pergalės bei geresnis žaidimas tikrai ateis,“ – samprotavo treneris Robertas.

Per 15 rungtynių 17 taškų surinkusi VFA komanda Elitinės lygos U16 divizione užima 7 vietą. Pirmauja 40 taškų turintis Vilniaus „Žalgiris“, 34 taškai yra turi Kauno BE1 NFA sąskaitoje, 29 turi 13 rungtynių sužaidęs FA „Panevėžys-PRSSG“.

Kitas rungtynes VFA U16 komanda žais kovo 25 d. svečiuose su FA „Panevėžys-PRSSG“ ekipa.

#VisadaGaliGeriau