VFA U15 komandai – elitinių Europos futbolo akademijų pamokos

„Vilnius Football Academy“ U15 komanda gegužės 16-21 dienomis viešėjo Danijoje ir dalyvavo tarptautiniame turnyre „Nørhalne Cup 2023“. „Elite“ grupėje kartu su VFA futbolininkais varžėsi „Udinesse“, „West Ham“, „AaB“, „Benfica“, „Genk“, „Alkmaar“ ir kitų žymių futbolo akademijų auklėtiniai. VFA U15 komanda turnyre išbandė savo jėgas su varžovais iš Belgijos, Norvegijos, Danijos ir Švedijos.

Komandos trenerio Roberto Šuškevič teigimu, „Nørhalne Cup 2023“ turnyras paliko labai stiprų įspūdį tiek dėl savo organizacijos, žaidimo sąlygų, tiek ir dėl varžovų. „Labai aukšto lygio turnyras, kuriame lengvų varžovų nebuvo ir teko žaisti iš visų jėgu nuo pirmos iki paskutinės minutės. Taip pat ir sąlygos buvo fantastinės, pakanka paminėti, kad Olborge įsikūrusios „AaB“ akademijos kompleksą sudaro apie 20 aikštelių su natūraliomis ir dirbtinėmis dangomis. Tokias išvykas vertinu labai teigiamai, kadangi gauname neįkainojamos patirties, matome aukščiausio lygio futbolą ir žinome ko siekti ateityje. Tikiu, kad žaidėjams tai yra milžiniškas motyvacijos užtaisas“, – pastebėjo treneris Robertas.

Anot jo, susitikimai su elitinėmis „AaB“ ir „Genk“ akademijomis suteikė daug – ir ne pačių maloniausių pamokų, tačiau su kitomis akademijos demonstravome neblogą, šiuolaikinį žaidimą. „Bendrai pamatėme labai technišką ir greitą futbolą, kur sprendimus reikia priimti gerokai greičiau nei tai leidžia varžovai Lietuvoje. Fiziškumu nenusileidome nei veniems varžovai ir tai parodo visos akademijos bei mūsų atletinio rengimo trenerio Edgaro Lukoševičiaus bei kineziterapeutės Anikos Kyžaitės darbo kokybę bei indėlį. Šiuolaikinis futbolas neįsivaizduojamas be nuolatinio žaidėjų judėjimo be kamuolio, agresyvios gynybos ir maksimalių pastangų kiekviename žaidybiniame momente, o tai pasiekiama tik nuosekliai ir kryptingai dirbant treniruotėse. Apskritai, tokie turnyrai suteikia daug peno apmastymams ir mintims. Matome ką reikia tobulinti, matome kur atsiliekame, kokiems aspektams turime skirti didesnį dėmesį. Aš asmeniškai tikiu, kad ne tik futbolininkai, bet ir visi kiti akademijos atstovai po tokių išvykų nori dirbti dar sunkiau ir daugiau, stengtis, kad ne tik mūsų akademija, bet ir visas Lietuvos futbolas niekuo nenusileistų elitinių Europos futbolo akademijų atstovams,“ – teigė VFA U15 komandos treneris R. Šuškevič.

VFA vardu dėkojame visiems treneriams ir futbolininkams už pastangas bei atsidavimą, o taip pat tradiciškai primename, kad #VisadaGaliGeriau!