Kaune – solidus VFA U12 komandos pasirodymas

Gegužės 27-28 dienomis „Vilnius Football Academy“ U12 komanda dalyvavo „Kaunas Football Fest“ vaikų futbolo turnyre.

Iš viso turnyre dalyvavo 12 komandų iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Šiaulių, taip pat atvyko ir dvi Daugpilio futbolo mokyklos ekipos. VFA futbolininkai grupėje ir finaliniame etape sužaidė 6 rungtynes, iškovojo tris pergales, patyrė dvi nesėkmes, o dar viena dvikova baigėsi lygiosiomis.

VFA U12 komandai vadovavęs treneris Marius Zabarauskas teigė, kad turnyro lygis buvo gan aukštas, o vaikinai įgavo vertingos rungtynių 9 prieš 9 patirties. „Verta paminėti, jog tikrai nenusisekė rungtynės prieš „Kauno Žalgirio“ ekipą. Varžovai pirmoje rungtynių dalyje taikė aukšto presingo taktiką, po mūsų apmaudžios klaidos įmušė įvartį, bet po to vyrukai pademonstravo chatakterį, perėmė iniciatyvą, stengėsi sugrįžti į rungtynes, turėjo nemažai progų, bet jų nrrealizavo. Taip pat paminėjimo vertos rungtynės prieš FA „Šiauliai“ komandą. Dvikova baigėsi lygiosiomis, o metais jaunesni varžovai paliko labai neblogą įspūdį. Tiesa, mes didžiąją rungtynių dalį kontroliavome žaidimą, įmušėme rungtynių pabaigoje įvartį, bet sugebėjome po virtinės labai vaikiškų klaidų labai apmaudžiai paleisti pergalę iš savo rankų“, – pastebėjo M. Zabarauskas.

Anot jo, jaunųjų futbolininkų žaidimas paliko dvejopą įspūdį. „Viiena vertus, vyrukų žaidimu likau patenkintas, kadangi treniruotėse šį mėnesį dirbome tobulindami kamuolio kontrolės ir atakos krypčių keitimo niuansus, tad ir rungtynėse matėsi akivaizdus progresas.Tačiau viena ranka duodamas – kita atimi. Šį kartą buvome ne tokie geri atakos užbaigimo fazėje. Trūko aštrumo, kūrybiško žaidimo 1 prieš 1, tikslesnio progų realizavimo. Vis dėlto, žaidimu iš esmės esu patenkintas, vyrukai atliko prieš turnyrą iškeltas užduotis, gaila tik dėl progų realizacijos ir ne tokio aštraus žaidimo atakoje. Be abejo, suprantame, jog esam tobulėjimo procese ir galime iš klaidų mokytis bei augti toliau“, – konstatavo treneris Marius.

VFA vardu dėkojame treneriams ir futbolininkams už pastangas ir norą siekti geriausių rezultatų, o treneris Marius atskirai dėkoja visiems futbolininkų tėveliams, savaitgalį susirinkusiems Kaune ir itin gausiai, vaizdingai bei garsiai palaikiusiems VFA komanda. Išskirtinė padėka skrieja už būgną, sukūrusį išties įspūdingą palaikymo atmosferą!

Karolio Puricko nuotraukos.

VisadaGaliGeriau!