Jaunučių lygos U13 divizione – pirmoji VFA komandos nesėkmė

Lietuvos jaunučių lygos U13 diviziono 27 turo rungtynėse „Vilnius Football Academy“ futbolininkai gegužės 28 d. Fanų stadione 2:4 nusileido Vilniaus BFA komanda ir patyrė pirmąją nesėkmę čempionate.

Rungtynių pradžia nieko blogo nežadėjo VFA futbolininkams. Jau 5 min. į svečių vartus buvo paskirtas baudinys, kurį užtikrintai realizavo 30-ą įvartį čempionate pelnęs Rokas Melaikis. Tačiau netrukus iniciatyvą perėmė BFA komanda. VFA komandos trenerio Tomo Staniūno teigimu, jo auklėtiniai įsivėlė į varžovams parankų žaidimą – ir buvo už tai nubausti. „Žinojome kaip jie žais ir vis tiek įsivėlėme į mums nenaudingą žaidimą. Galiausiai užmigę gynyboje ir palikę baudos aikštelėje laisvą jų žaidėją, praleidome įvartį. Netrukus identiškoje situacijoje galėjome praleisti ir antrą, tad mums dar pasisekė, kad į pertrauką iškeliavome esant lygiam rezultatui. Visgi išvadų nepadarėme ir antro kėlinio pradžioje praleidome antrą įvartį“, – rungtynių eigą apibendrino treneris Tomas.

Tačiau po kelių minučių Mikas Miceika rezultatą išlygino ir atrodė, kad VFA komanda yra pasirengusi pakeisti rungtynių eigą, bet taip nenutiko. „Visas rungtynes naudojome aukštą presingą, tuo pačiu žinojome, kad varžovai žais tolimais perdavimais į priekį, todėl prašėme vyrukų praradus kamuolį agresyviai presinguoti ir neleisti varžovams atlikti ilgų perdavimų. Tačiau trūko agresijos kamuolio atėmime, per daug ir per dažnai kamuolys skriedavo už saugų nugarų, dėl ko turėdavome bėgti didelius atstumus atgal ir dėl to vargome. Trūko jėgų ir atakoje, todėl įvedėme korekcijas, atsitraukėme ir leidome varžovams atakuoti patiems. Po šio pasikeitimo varžovai šiek tiek sutriko, toliau bandė atlikinėti ilgus perdavimus, mes juos sekmingai rinkomės, o atsivėrusios erdvės už jų nugarų, leido sėkmingiau atakuoti. Vienoje iš atakų išėjome prieš varžovų vartininką, bet nesugebėjome jo nuginkluoti. Futbolo taisyklė teigia, kad neįmuši tu – įmuš tau. Ir ji dar kartą pasiteisino. Baigiantis kėliniui praleidome įvartį, sugriuvome emociškai, po minutės praleidome dar vieną ir atsitiesti nebepavyko“, – konstatavo T. Staniūnas.

Anot jo, šios rungtynės parodė, kad viena individualios savybės pergalių negarantuoja. „Manau, kad su kamuoliu, individualiai ir komandiškai esame geresnė komanda, tačiau BFA vyrukai labiau norėjo nugalėti, greičiau reaguodavo, laimėjo daugumą dvikovų, kas galiausiai atnešė ir rezultatą. Su tuo ir sveikinu varžovų komandą. O mūsų vyrukams palinkėsiu tinkamai sureaguoti į šią situaciją, mokėti pralaimėti ir iš to pasidaryti išvadas. Turime dar sunkiau darbuotis treniruotėse, kitose rungtynėse pademonstruoti gražų futbolą ir sugrįžti į pergalių kelią“, – pareiškė VFA U13 komandos treneris Tomas, nepamiršęs padėkoti ir auklėtinių tėveliams už palaikymą, kurio ypatingai reikia sunkesniais momentais.

Su 63 taškais po 24 rungtynių likusi VFA U13 ekipa ir toliau rikiuojasi Lietuvos jaunučių lygos U13 diviziono viršūnėje. Antroje pozicijoje – 59 taškus turinti Vilniaus BFA komanda, trečioje su 58 taškais yra Kauno BE1 NFA (25 rungt.).

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais birželio 2 d. su FA-FM „Ateitis“ (12 tšk.) komanda.

#VisadaGaliGeriau