Bronzinė 2010 m. komanda

Šeštadienį Kaune vykusiame vaikų futbolo turnyre dalyvavo ir Eivino Zagursko treniruojama „Vilnius Football Aacademy” 2010 m. gimimo vaikų komanda. Savo grupėje VFA auklėtiniai susitiko su Šiaulių, „Kauno Žalgirio” ir Jonavos ekipomis – ir iškovojo visas pergales. Deja, pusfinalyje teko pripažinti Kauno Be1 futbolo akademijos atstovų pranašumą, tačiau kovoje dėl trečios vietos E.Zagursko auklėtiniai buvo nesustabdomi ir dar kartą įveikė „Kauno Žalgirio” komandą galutinėje įskaitoje užėmė trečią vietą.

„Grupėje visos rungtynės buvo sunkios, tačiau vaikinai pademonstravo charakterį, užtikrintai žaidė gynyboje, saugų grandis kontroliavo žaidimą aikštės viduryje, o puolėjai mušė gražius įvarčius. Pusfinalyje susitikom su Be1 ir ten pasimatė, kad fiziškai šiai dienai kauniečiai yra stipresni. Nors ir pralaimėjome, bet mane labai nudžiugino vyrukų noras laimėti ir kova iki paskutinės minutės. Bronzinėse rungtynėse varžovai neturėjo jokių šansų, vaikinai išliejo visą pyktį, sutriuškinome nepalikdami jiems jokių vilčių”, – sakė E.Zagurskas.

Apibendrindamas turnyrą jis atkreipė dėmesį į kokybišką visų grandžių žaidimą. „Nepaisant to pralaimėjimo pusfinalyje, manau, kad turnyras buvo labai naudingas. Taikėme aukštą presingą, mūsų žaidėjai sugebėdavo kamuolį atimti dar varžovų aikštės pusėje, o dar labiau mane žavi jų atsidavimas ir didžiulis noras pasirodyti kuo geriau. Be abejo, neišvengėme ir klaidų. Krenta į akis tai, kad kartais nesugebam priimti greitesnių sprendimų ir perduoti kamuolį vienu ar dviem lietimais, dažnai perlaikom kamuolį ir prarandam situacijose iš kurių galėtume sukurtį įvartį. Visgi, paskutiniu metu treniruotėse mes daug dėmesio skiriame perdavimų tobulinimui, tad tikiu, kad netrukus šios problemos nebeliks”, – konstatavo E.Zagurskas.