Apkartusi VFA U18 futbolininkų išvyka į Klaipėdą

Elitinės jaunių lygos (EJL) čempionato U18 divizione pirmose antrojo etapo rungtynėse pergalę iš rankų paleido „Vilnius Football Academy“ komanda. Gegužės 4 d. trenerio Tiago Ferreira auklėtiniai svečiuose 2:3 nusileido Klaipėdos FM ekipai.

VFA futbolininkai 30 min. pirmavo 2:0 po Vincento Jovaišos įvarčių, bet 36 min. šeimininkai sumažino atsilikimą iki minimumo. 60 min. klaipėdiečiai išlygino rezultatą, o 80 min. – ir persvėrė. Visgi, svečiai kovėsi iki galo ir jau per teisėjo pridėtą laiką galėjo išplėšti lygiąsias, bet V. Jovaiša nerealizavo baudinio.

Trenerio Tiago teigimu, šiose rungtynėse jo komanda buvo verta bent taško. „Pirmame kėlinyje buvome geresni, žaidėme užtikrintai, kontroliavome kamuolį, turėjome dvi puikias progas, bet mūsų puolėjas jomis nepasinaudojo. Galiausiai pelnėme du įvarčius, o dar vieno arbitras neįskaitė dėl nuošalės, kurios, mano galva, nebuvo. Vis dėlto, atrodė, kad mes sėkmingai žengiame link pergalės, bet klaida po standartinės situacijos lėmė, kad įvartis krito į mūsų vartus. Antrame kėlinyje žaidėme su puikia energija ir nusiteikimu, bet padėtis pasikeitė, kai arbitras paskyrė baudinį į mūsų vartus. Nors vartininkas smūgį atrėmė, bet pirmas prie kamuolio suskubęs varžovų žaidėjas pasiuntė jį į tinklą. Puolėme į priekį, varžovai kontrakavo – ir po mūsų gynėjų klaidos pelnė dar vieną įvartį. Tačiau vaikinai nepasidavė. Iki paskutinės akimirkos mes spaudėme varžovus, uždirbome baudinį, bet juo nepasinaudojome – ir paleidome vėjais galimybę išsivežti iš Klaipėdos bent tašką“, – konstatavo treneris Tiago.

6 taškų po 23 rungtynių turinti VFA komanda EJL U18 divizione tarp 7-11 vietas užimančių ekipų yra paskutinė. Pirmauja 21 tašką surinkusi Klaipėdos FM, 18 taškų turi Marijampolės FC, 12 – Kauno raj. FC „Hegelmann“.

Su „Hegelmann“ VFA futbolininkai žais artimiausias rungtynes gegužės 11 dieną.

#VisadaGaliGeriau!