VFA U11 futbolininkų pamokos Daugpilyje ir Alytuje

Balandžio pabaigoje ir gegužės pradžioje vaikų futbolo turnyruose Daugpilyje ir Alytuje dalyvavo „Vilnius Football Academy“ 2013 m. gimimo auklėtinių komandos. Balandžio 26-28 dienomis Daugpilyje vykusiame turnyre varžėsi trenerių Domantos Ežerskio ir Ilya Tsyvilka auklėtiniai.

Trenerio Domanto VFA Balta komanda tarp 28 ekipų finišavo 10-a, o trenerio Ilya VFA Juoda – 16-a. „Visos komandos sužaidė po 10 rungtynių, iš viso aikštėje praleido 250 minučių, o tai tikrai labai geras ir naudingas krūvis vaikams. Mano vadovaujama VFA Balta komanda per tris dienas patyrė visko: buvo ir labai gerų rungtynių, ir stipriai nepavykusių. Tikrąja to žodžio prasme – linksmieji kalneliai. 10 vieta galutinėje rikiuotėje gal ir skamba neblogai, tačiau žinant komandos galimybes manau, jog galėjome tikrai geriau, – teigė treneris Domantas. – Kiekvienas turnyras turi savų niuansų, nes čia aktyviai dalyvauja komandų fanai, atsiranda stresas, įtampa, baimės, o visame tame sūkyuryje yra ne tik treneris ir vaikai, bet ir tėvai. Sunku net įsivaizduoti, kad tuo metu vyksta vaikų galvose, bet tikrai žinau, kad tokios patirtys užgrūdina, užaugina storesnę odą, tad kiekviename kitame turnyre to streso ir įtampos būna vis mažiau.“

Tuo metu treneris Ilya konstatavo, kad jo auklėtinių pasirodymas paliko teigiamą įspūdį. „Mes žaidėme kitame stadione, su kitais varžovais, ir nors finišavome 16-oje vietoje, bet komandos pasirodymu esu tikrai patenkintas. Vaikai rodė norą, kiekvienose rungtynėse stengėsi iš visų jėgų. Jeigu kažkiek ir nusileisdavome kitoms komandoms technika ar žaidimo supratimu, tai noru ir sportiniu pykčiu aikšteje tikrai neatsilikome, o tai mus tikrai džiugina“, – samprotavo treneris Ilya.

Anot trenerio Domanto, abi komandos turnyro metu susitiko su įvairiais varžovais, pasiekė saldžių pergalių, taip pat gavo skaudžių pamokų, o keli mačai baigėsi lygiosiomis, nors aikštėje VFA futbolininkai atrodė visa galva geresni už varžovus. „Visa tai yra patirtys, kurios ateityje duos naudos tiek treneriams, tiek ir futbolininkams. Taip pat labai svarbu, kad per tris intensyvaus futbolo dienas pamatėme kuriose vietose reiktų pasitempti ir ką reiktų patobulinti artimiausiu metu“, – teigė treneris Domantas, nepamiršęs padėkoti auklėtinių tėveliams, be kurių tokių išvykų ir turnyrų nebūtų!

Gegužės 4 d. VFA futbolininkai dalyvavo Alytuje vykusiame vaikų futbolo turnyre legendiniam treneriui Antanui Bytautui. Šis futbolo specialistas savo laiku išugdė ne vieną Lietuvos nacionalinės rinktinės narį – Vytautą Lukšą, Mindaugą Panką, Tadą Labuką, o taip pat ir VFA įkūrėją Darvydą Šerną. Turnyre dalyvavo dvi Alytaus miesto vaikų komandos, o taip svečiai iš Vilniaus – FK Margiris, FK Fortūna, VRFM, Talentų akademija SFK Rotalis ir VFA.

8 komandos buvo suskirstytos į dvi grupes, o antrame varžybų etape skirtingų grupių komandos grūmėsi dėl vietų galutinėje turnyro rikiuotėje. VFA futbolininkai grupėje susitiko su FK Fortūna, VRFM ir Alytaus SRC ekipomis. „Mūsu grupėje buvo visiška įvarčių sausra, ir tik dėl vieno pelnyto įvarčio finišavome pirmi ir žaidėme finale prieš kitoje grupėje pirmą vietą užėmusį FK Margirį. Šiais metais mums jau teko susitikti su šiais varžovais, tada jie paliko tikrai labai gerą įspūdį. Žinojome, kad bus labai nelengva, tačiau visgi nebuvome pasiruošę varžovų spaudimui. Jie nuo pirmų minučių padalino mums pamokų, greiti įvarčiai į mūsų vartus numušė komandai ūpą, o patiems kažko pavojingo prie varžovų vartų taip ir nepavyko sukurti. Tad nuaidėjus finaliniam švilpukui daugiau džiaugsmo buvo kitoje aikštės pusėje. Kita vertus, Margiris laimėjo visiškai pelnytai, su kuo juos ir sveikinu. Žinoma, gaila, kad finale nepavyko parodyti savo geriausio žaidimo, bet tikiuosi kitą kartą pavyks rimčiau sukovoti“, – teigė treneris D. Ežerskis.

Pasibaigus turnyro kovoms organizatoriai pavaišino jo dalyvius picomis ir apibėrė apdovonojimais. Medalius gavo visi VFA futbolininkai, o atskirais įvertinimais buvo paskatinti geriausiai pasirodę žaidėjai: Adomas ir Jaroslav. Pastarasis buvo išrinktas geriausiu turnyro Gynėju, tad jam atiteko ne tik statulėlė, bet ir Mindaugo Pankos marškineliai su parašu!

#VisadaGaliGeriau!