„Vilnius Football Academy“ mergaičių turnyruose – rekordinis komandų skaičius

Gegužės 4 dieną Fanų stadione pirmą kartą įvyko net du „Vilnius Football Academy“ organizuoti mergaičių futbolo turnyrai. Viename žaidžiant 7×7 formatu varžėsi 2010-2011 m. gimimo mergaičių komandos, o 5×5 formatu žaidė 2013 m. gimimo (ir jaunesnės) futbolininkės. Šiose varžybos dalyvavo ir trys „Vilnius Football Academy“ mergaičių komandos, o taip pat viešnios iš Elektrėnų, Šiaulių, Mažeikių, Utenos, Kuršėnų ir Vilniaus.

Vyriausių VFA merginų komandai turnyre dirigavusi trenerė Augustė Andrijevskytė džiaugėsi dideliu susidomėjimu ir įsitraukimu. „Iš viso į turnyrą atvyko net 16 komandų, ne tik iš Vilniaus, bet ir kitų Lietuvos miestų ir miestelių. Manau, kad visoms mergaitėms buvo gera patirtis ir smagiai praleistas laikas futbolo aikštelėje, nes įnirtingos kovos vyko iki pat paskutinio teisėjo švilpuko ir finalinėje dvikovoje prireikė baudinių. Mes su vyresnėmis merginomis turnyrą pradėjome nuo šalto dušo ir pralaimėjimo 0:3 būsimoms turnyro nugalėtojoms MFA „Bitės“ futbolininkėms, tačiau po to komanda žygiavo be pralaimėjimų ir galutinėje lentelėje užėmė 3 vietą bei pasidabino bronzos medaliais. Noriu pagirti merginas už drąsų žaidimą, kad vykdė susitarimus ir bandė žaisti 1 prieš 1, kontroliavo kamuolį, stengėsi susikurti kuo daugiau progų įvarčiui. Lemiamose rungtynėse dėl 3 vietos su FK „Vilnius“ merginomis visos žaidė ir kovojo dėl kiekvieno aikštės metro, tad ir pergalė buvo labai saldi“, – teigė trenerė Augustė.

Su VFA U11 merginų komanda 2013 m. gimimo (ir jaunesnių) futbolininkių varžybose dirbusi trenerė Barbora Valeckaitė konstatavo, kad jos auklėtinės turėjo aiškų planą ir konkrečius tikslus. „Stengėmės kontroliuoti kamuolį, žaisti savo pozicijose ir kompaktiškai judėti aikštėje. Pirmose rungtynėse tas puikiai sekėsi, nors pirmosiomis minutėmis buvo daug jaudulio, bet po pirmo įvarčio į varžovių vartus jis dingo. Antrose rungtynėse 2:3 teko nusileisti Šiaulių „FA Gintra – FK Triumfas“ komandai, bet trečiose, su Utenos „Utenio“ antra komanda merginos labai drąsiai žaidė 1 prieš 1, daug mušė įvarčių, nebijojo kontakto, todėl rezultatas buvo palankus mums. Paskutinėse turnyro rungtynėse dėl 3 vietos kovojome su pirma „Utenio“ komanda. Stengėmės laikytis plano, komanda grūmėsi iki galo, bet visgi teko nusileisti, todėl likome 4 vietoje. Turnyre buvo daug emocijų, bet tikiu, kad visos merginos smagiai praleido laiką“, – teigė trenerė Barbora.

Tuo metu trenerė Emilija Stefanovič džiaugėsi visų turnyro dalyvių kovingumu ir pozityviomis emocijomis. „Aš asmeniškai tikrai labai džiaugiuosi, kad pavyko surengti tokį puikų turnyrą. Labai smagu matyti tiek daug mergaičių stadione. Kalbant apie mūsų komandą, iš pradžių gal kiek trūko drąsos ir pasitikėjimo savimi, trūko ir sportinio pykčio, agresyvumo. Tačiau, kaip ir po kiekvieno turnyro merginos džiaugėsi galimybe susitiksi su varžovėmis iš skirtingų miestų, o tai ir svarbiausia. Mes po truputį judame į priekį, tobulėjame, ir tikiu, kad kitą kartą būsim dar stipresnės ir aršesnės“, – pažadėjo trenerė Emilija.

#VisadaGaliGeriau!