EJL U18 čempionato finišo tiesiojoje – galinga VFA pergalė

Elitinės jaunių lygos (EJL) čempionato U18 divizione savo pasirodymą tvirta pergale užbaigė „Vilnius Football Academy“ futbolininkai. Trenerio Tiago Ferreira auklėtiniai birželio 15 d. Fanų stadione 6:1 sutriuškino Marijampolės SC ekipą ir galutinėje rikiuotėje užėmė 9 vietą.

Dar pirmame kėlinyje Vincentas Jovaiša ir Tomas Steponavičius pelnė po du įvarčius ir į pertrauką VFA komanda išėjo pirmaudama 4:0. Antro kėlinio pradžioje T. Steponavičius pelnė savo trečią įvartį, o 66 min. komandos draugo pavyzdžiu pasekė ir V. Jovaiša. Tiesa, 69 min. VFA futbolininkas Kajus Klišauskas nukreipė kamuolį į savus vartus, bet svečiams iš Marijampolės šis epizodas tik šiek tiek pasaldino pralaimėjimo kartėlį.

Treneris Tiago teigė, kad prieš rungtynes netrūko problemų dėl žaidėjų traumų ir ligų. „Savaitiniame treniruočių cikle dalyvavo tik 11 žaidėjų iš 18-os, tad į rungtynes teko pasikviesti tris 2009 m. gimimo futbolininkus, kurie mums tikrai labai padėjo. Šį kartą mes gerokai ilgiau žaidėme su kamuoliu, ne tik kontroliavome rungtynių eigą, bet ir išradingai bei kūrybingai užbaigdavome savo atakas. Tuo metu varžovai koncentravosi į gynybą ir mūsų vartams faktiškai negrasino. Savo ruožtu, mes turėjome tikrai daug progų, dar daugiau gerų atakų ir kombinacijų. Antrame kėlinyje ir marijampoliečiai surengė kelis kontrišpuolius, bet mūsų gynyba klaidų nedarė, žaidė tvirtai ir kompaktiškai, o tas vienintelis praleistas įvartis krito po mūsų atakos, kai neišnaudojome išėjimo prieš vartininką, o varžovai surengė kontrataką, atliko perdavimą į baudos aikštelį, kurį smūgiu į savus vartus „uždarė“ mūsų gynėjas. Vis dėlto, tuo metu mes pirmavome 6:0 ir didesnių problemų neturėjome. Šios rungtynės dar kartą parodė, kad kai mes rimtai treniruojamės ir sunkiai dirbame, mes galime demonstruoti gerus rezultatus ir šiame lygyje“, – teigė treneris Tiago.

14 taškų per 26 rungtynes surinkusi VFA komanda EJL U18 divizione tarp 7-11 vietas užimančių ekipų užėmė 3 vietą. Dviem laipteliai aukščiau finišavo 28 taškus pelniusi Klaipėdos FM, Marijampolės FC sąskaitoje liko 24 taškai, o turnyrinės lentelės dugne pasirodymą baigė Kauno raj. FC „Hegelmann“ ir FA „Tauras“.

#VisadaGaliGeriau!