VFA futbolininkai EJL U16 čempionams planų nesujaukė

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 diviziono antrojo etapo paskutinėse rungtynėse „Vilnius Football Academy“ komanda galėjo pakoreguoti čempionų planus. Birželio 15 d. trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai Fanų stadione priėmė dėl aukso medalių kovojusią Kauno BE1 NFA ekipą. Nors įpusėjus rungtynėms rezultatas buvo lygus 2:2, bet auksinę pergalę iškovojo svečiai iš Kauno, laimėję 6:2.

Kauniečiams šiose rungtynėse buvo reikalinga pergalė, nes antroje vietoje žengęs FK „Žalgiris“ nuo lyderių atsiliko tik 2 taškais. Siekdami savo tikslo BE1 NFA futbolininkai jau 1 min. nuginklavo VFA ekipos vartininką ir išsiveržė į priekį, bet Simas Grabauskas 35 min. rezultatą išlygino, o dar po trijų minučių Norbert Diugevič – ir persvėrė. Tiesa, jau per teisėjo pridėtą laiką kauniečiai atsakė savo įvarčiu, tad po pirmo kėlinio rezultatas buvo lygus 2:2.

O antrame kėlinyje savo sąlygas diktavo čempionai. Nuo 59 iki 77 min. jie pelnė keturis įvarčius ir šventė pergalę 6:2. Nors savo rungtynes laimėjo ir „Žalgiris“, bet pirmą vietą čempionate išsaugojo BE1 NFA ekipa. Tuo metu VFA ekipa debiutinį pasirodymą EJL U16 čempionate baigė penktoje pozicijoje.

„Rimtai ruošėmės šioms rungtynėms, visą savaitę treniruotėse dirbome nusistatę tik vieną tikslą – laimėti. Tai mūsų akademijos filosofijos pagrindas, ir nesvarbu, ar mes kaunamės dėl medalių, ar ne. Prieš rungtynes žinojome, kad neturėsim kelių svarbių žaidėjų, o situaciją dar labiau apsunkino privestinis keitimas, kai 19 minutę dėl traumos praradome Domą Mažeiką. Manau, kad tai ir nulėmė mūsų griūtį antrame kėlinyje. Tiesą sakant, pradžia taip pat buvo labai prasta, jau 40-ą sekundę praleidome varžovų kontrataką ir turėjome traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. Tai labai stipriai paveikė komandą ir pirmoje kėlinio dalyje mes niekaip negalėjo sugrįžti į žaidimą. Tačiau tada atlikome kelis taktinius pokyčius, sustiprinome žaidimą aikštės viduryje, perėmėm iniciatyvą ir per kelias minutes įmušėme du įvarčius. Deja, pačioje kėlinio pabaigoje svečiai surengė dar vieną kontrataką ir išlygino rezultatą, nors realiai mes turėjome užbaigti kėlinį pirmaudami 3:1.

Antrame kėlinyje dėl sveikatos problemų turėjom pakeisti mūsų kapitoną Simą Grabauską, o tai lėmė akivaizdų mūsų žaidimo susilpnėjimą. Pasipylė klaidos, nesėkmingos individualios mikrodvikovos ir pan. Pasijautė ir nuovargis, nes lygiaverčių keitimų faktiškai neturėjom. Varžovai tuo pasinaudojo, pelnė keturis įvarčius ir užtikrintai laimėjo. Vis dėlto, galutinis rezultatas neatspindi mūsų galimybių ir jėgų balanso, manau, kad pirmame kėlinyje mes visiems įrodėme, jog tikrai galime būti lygiaverčiai varžovai net ir žaisdami prieš čempionus“, – samprotavo šiose rungtynėse trenerį Robertą pavadavęs treneris Tiago Ferreira.

VFA komanda EJL U16 divizione surinko 21 tašką ir tarp dėl 1-6 vietų kovojančių ekipų užėmė penktą vietą. Pirmoje finišavo 42 taškus surinkusi Kauno BE1 NFA, 40 taškus savo sąskaitoje turi Vilniaus „Žalgiris“, 36 – Vilniaus BFA, 30 – VFA „Geležinis vilkas“ ir 18 – šeštoje vietoje finišavusi „A. Narbekovo FA“.

#VisadaGaliGeriau! #DaugiauNeiAkademija