EJL U15 divizione – pergalė prieš lyderius

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U15 divizione puikią pergalę iškovojo „Vilnius Football Academy“ futbolininkai. Spalio 12 d. trenerio Tomo Staniūno auklėtiniai 10-ojo turo rungtynėse „VFA-Hanner“ stadione 2:0 įveikė pirmoje vietoje žengusią Kauno BE1 NFA ekipą.

Abu įvarčius šeimininkai pelnė pirmame kėlinyje: 6 min. tiksliu smūgiu pasižymėjo Matas Venskus, o 21 min. persvarą padvigubino Gustas Tamulevičius. Antroje rungtynių dalyje netrūko kietos kovos ir geltonų kortelių, bet įvarčių nei viena komanda nepelnė.

VFA U15 komandos treneris Tomas teigė, kad po praėjusiame ture patirtos nesėkmės Garliavoje, VFA vyrukų laukė netikėtumas – poilsio diena. „Pasitarę su fizinio rengimo treneriu Edgaru Lukoševičiumi, nusprendėme suteikti papildomo poilsio dieną, todėl pirmadienį nesportavome. Tikėtina, kad to poilsio reikėjo, nes kitomis dienomis žaidėjai treniruotėse „skraidė“. O gera treniruočių savaitė buvo apdovanota puikia pergale. Treniruotėse dirbome kaip įprastai, o nuo ketvirtadienio daugiau dėmesio skyrėme pasirengimui rungtynėms. Parengėme joms specialų planą, bet svarbiausia, kad auklėtiniai įsisavino mūsų idėjas, tiek presinguojant, tiek įžaidžiant kamuolį, tai puikiai suveikė. Negaliu nepaminėti ir kovingumo, kurio šiose rungtynėse tikrai nepritrūkome“, – konstatavo T. Staniūnas.

Anot jo, pirmas kėlinys buvo tiesiog puikus, po jo šeimininkai pirrmvo 2:0. „Antrame kėlinyje turėjome planą pradėti presinguoti aukštai, o vėliau pereiti į vidutinį bloką ir atiduoti iniciatyvą varžovams. Džiaugiuosi, kad ir čia su užduotimis tvarkėmės, galiausiai pasiekėme pelnytą pergalę, kuri pridės vyrukams pasitikėjimo savo jėgomis. Noriu padėkoti sirgaliams už palaikymą, lauksime to ir rungtynėse su „Granitu“ mūsų naujajame stadione“, – teigė treneris Tomas.

24 taškus per 10 mačų surinkusi VFA komanda EJL U15 divizione pakilo į 1-ą vietą, 22 taškus turinti Kauno BE1 NFA ekipa smuktelėjo į 2 poziciją. Su 22 taškais 3-ioje vietoje žengia FM „Fortūna“, 21 tašką surinko „Garliavos“ komanda.

Kitas rungtynes T. Staniūno auklėtiniai žais spalio 19 d. Fanų stadione su Naujosios Vilnios „Granitu“ (10 taškų). 10-oje vietoje esantys granitiečiai paskutinėse rungtynėse 3:2 nugalėjo „Benfica-Ateitis FA“ komandą.

#VisadaGaliGeriau!