Persvaros neišsaugoję VFA U18 futbolininkai liko be taškų

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U18 divizione antrą nesėkmę patyrė „Vilnius Football Academy“ ekipa. Spalio 12 d. „VFA-Hanner“ stadione vykusiose 10-ojo turo rungtynėse trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai 1:2 nusileido Kauno BE1 NFA futbolininkams. Vienintelį įvartį VFA komandai 29 min. pelnė Jokūbas Vėžys.

Įpusėjus rungtynėms VFA futbolininkai pirmavo 1:0, bet antrame kėlinyje persvaros neišsaugojo. 50 min. svečiai rezultatą išlygino, o 62 min. – ir persvėrė. Per likusį laiką šeimininkams atsakyti įvarčiu nepavyko, tad pergalę ir 3 taškus išsivežė Kauno BE1 NFA.

Treneris Robertas patebėjo, kad rungtynės su BE1 NFA pagal emocijas ir nuotaikas prilygo derbiui, o abi komandos buvo pasiruošusios kovoti dėl kiekvieno aikštės centimetro ir atiduoti visas jėgas. „Pirmas kėlinys buvo apylygis, abi komandos turėjo savo progų, tačiau mes vieną jų išnaudojome, o mūsų vartininkas Gintaras Šelmys atrėmė kelis labai pavojingus varžovų smūgius. Visgi antrame kėlinyje kauniečiai atrodė geriau, susikūrė daugiau progų, kokybiškiau žaidė su kamuoliu ir įmušę du įvarčius iškovojo pelnytą pergalę“, – konstatavo R. Šuškevič.

Anot jo, rungtynės buvo labai intensyvios, bet būtent tokiose žaidėjai ir turi geriausias galimybes tobulėti. „Buvo daug tiesioginių dvikovų pozicijose, momentų 1prieš 1, situacijų kur žaidėjai įdeda maksimumą pastangų. Manau, kad mūsų nesėkmę lėmė kelios priežastys: netinkama reakcija į tam tikrys momentus aikštėje, žaidybinio balsanso organizavimo problemos, ypač išryškėjusios tranzicijos į gynybą metu. Taip pat, norisi kiek daugiau kantrybės atakuojant, įsivertinti pranašumus ir jais naudotis. Visgi tenka pripažinti, kad varžovai šį kartą buvo vertesni pergalės. Tačiau pralaimėjimas yra tik pralaimėjimas, jei iš jo nepasimokai. Dabar turėsime laiko išmokti gautas pamokas ir judėti į priekį“, – samprotavo R. Šuškevič.

24 taškus per 10 rungtynes surinkusi VFA U18 komanda divizione išsaugojo pirmą vietą, bet po 21 tašką turinčios BE1 NFA ir Vilniaus „Žalgiris“ ekipos yra sužaidusios dvejomis rungtynėmis mažiau. 21 tašką po 9 rungtynių turi ir Vilniaus BFA.

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais spalio 18 d. svečiuose su Tauragės FA „Tauras“ (7 taškai) komanda. 9 vietą užimantys tauragiškiai paskutinėse savo rungtynėse 0:6 nusileido FA „Panevėžys-PRSSG“ ekipai.

#VisadaGaliGeriau!