VFA U16 ekipa pirmą ratą baigė skaudžiu pralaimėjimu

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 diviziono 10-ojo turo rungtynėse spalio 12 d. „Vilnius Football Academy“ ekipa išvykoje 1:4 nusileido „Kauno Žalgirio“ FA komandai. Trenerio Tiago Ferreira vadovaujamai komandai įvartį pelnė 34 min. pasižymėjęs Gabrielius Bitinas.

Tiesa, tuo metu varžovai jau pirmavo 4:0. Per pirmas 19 min. šeimininkai įmušė tris įvarčius, o VFA padėtį dar labiau komplikavo Nojaus Antropiko smūgis į savus vartus. Sužaidus 29 min. „Kauno Žalgirio“ FA komanda pirmavo 4:0 ir nors VFA ekipai pirmame kėlinyje pavyko kiek sumažinti atsilikimą, bet išvengti nesėkmės svečiai šansų neturėjo.

Trenerio Tiago teigimu, rungtynės buvo labai sunkios, o varžovai dar kartą įrodė, kad jų gretose yra aukšto lygio ir individualiai labai pajėgūs žaidėjai. „Nuo pirmų minučių jautėsi didelis nervingumas, nepadėjo ir anksti praleisti įvarčiai. Žaidėme susikaustę, abejodami savimi ir bijodami klaidų. Kai pagaliau apsiraminome, manau, įrodėme, kad ir Kaune galime žaisti savo žaidimą. Pirmame kėlinyje pelnėme įvartį, bet tuo metu varžovai jau buvo įmušę 4.

Antrame kėlinyje žaidimas buvo apylygis, mes gal net kiek ilgiau kontroliavome kamuolį, bet puolime progų susikurti nepavyko. Šiomis rungtynėmis užbaigėme pirmą čempionato ratą, o kadangi „Utenis“ iš pirmenybių pasitraukė, kitų rungtynių teks kiek ilgiau palaukti. Kita vertus, turėsime galimybę daugiau dėmesio skirti treniruotėms ir rimtai pasiruošti būsimoms kovoms“, – pareiškė VFA U16 komandos treneris Tiago.

Per 10 rungtynių 14 taškų surinkusi VFA U16 ekipa EJL čempionato U16 divizione užima 6 vietą. Kitas rungtynes akademijos auklėtiniai žais spalio 26 d. išvykoje su FA „Panevėžys-PRSSG“ (11 taškų) komanda.

VFA futbolininkai 8-oje vietoje žengiančius panevėžiečius pirmose tarpusavio rungtynėse įveikė po baudinių serijos 5:4.

#VisadaGaliGeriau!