Pergalingas jaunųjų VFA futbolininkių savaitgalis

Praėjęs savaitgalis buvo paženklintas „Vilnius Football Academy“ futbolininkių pergalėmis. Merginų Elitinės lygos U15 divizione žaidžiančios VFA merginos išvykoje 2:0 įveikė „Kauno Žalgiris FA“ atstoves, o Lietuvos Mergaičių U-13 čempionato Pietų-Rytų regiono grupėje jaunosios akademijos futbolininkės įveikė Utenos „Utenį“ (8:0) bei Visagino BFA (4:1).

Trenerės Augustės Andrijevskytės vadovaujama VFA U15 merginų komanda savo debiutinį pasirodymą MEL U15 divizione pradėjo trimis pralaimėjimais (0:25 su MFA „Bitės“, 0:5 su FC „Hegelmann“ ir 0:6 su Ukmergės „SC-Ukmergė“ komandomis), tačiau ketvirtuoju mėginimu iškovojo pergalę.

Spalio 12 d. „Kauno Žalgirio FA“ manieže vykusiose MEL U15 diviziono 5 turo rungtynėse VFA žaidėja Unė Bagdzevičiūtė 15 min. pelnė pirmą įvartį, o 60 min. vilniečių pergalę įtvirtino Olivija Druktenytė. „Rungtynės buvo labai įtemptos, varžovės turėjo nemažai progų, tačiau mūsų gynyba puikiai padirbėjo ir pasižymėti varžovėms neleido. Kuomet mes įmušėme pirmą įvartį, merginos pradėjo savimi labiau pasitikėti, drąsiau žaisti. Galiausiai jos pajautė, kad gali laimėti, o antras pelnytas įvartis tik įtvirtino tą jausmą. Ši pergalė mums labai svarbi, džiugina ir merginų užsivedimas bei noras žaisti. Aišku, yra nemažai vietų kur turėtumėme tobulėti, tad šias vietas taisysime treniruočių procese, nes mes tikrai galime žaisti geriau!“, – pareiškė trenerė Augustė.

Apibendrindama pirmąsias patirtis MEL U15 divizione, ji konstatavo, jog sezono pradžia buvo labai sudėtinga. „Čempionate startavome trimis pralaimėjimais, bet lengvo pasivaikščiojimo ir nesitikėjome. Pagrindinės kiekvienų rungtynių užduotys buvo išmokti judėti aikštėje kompaktiškai, gerinti komandinius veiksmus, taip pat daug dėmesio skyrėme gynybos linijos žaidimui bei viena kitos pasaugojimui. Merginos pirmą kartą dalyvauja 11×11 čempionate, tad stengiamės mažiau skirti dėmesio rezultatui, o kiekvienose rungtynėse akcentuojame tam tikras detales, kurias turime pataisyti, įtraukti į savo žaidimą, kad jį pagerintume. Nors rezultatai nėra labai geri, tačiau merginos gauna daug žaidybinės praktikos, kuri padeda tobulėti ir augti kiekvienai atskirai bei visoms drauge kaip komandai“, – teigė trenerė Augustė.

Pirmuosius 3 taškus MEL U15 divizione iškovojusios VFA futbolininkės turnyrinėje lentelėje užima 8 vietą. Be taškų liekanti „Kauno Žalgiris FA“ ekipa rikiuojasi 9 pozicijoje, o diviziono viršūnėje yra visas 4 žaistas rungtynes laimėjusios MFA „Bitės“.

Kitas rungtynes VFA U15 komanda žais spalio 19 d., kai „VFA-Hanner“ stadione priims 4-oje vietoje esančią FC „Džiugas-Minija“ (8 taškai) ekipą.

Tuo metu VFA U13 komanda Mergaičių U-13 čempionato Pietų-Rytų regiono grupės 4 ture 8:0 įveikė Utenos „Utenį“ bei 4:1 nugalėjo Visagino BFA komandą ir savo sąskaitoje jau turi šešias pergales. Spalio 13 d. Fanų stadione 8×8 formatu vykusiose rungtynėse su Utenos komanda po du įvarčius pelnė Ona Elena Mieliauskaitė, Petra Merkinaitė ir Julija Šernaitė, po vieną – Emilija Sasnauskaitė ir Tėja Šapovalovaitė. Dvikovoje su BFA tris įvarčius įmušė Emilija Bendoraitytė, vieną pridėjo Ugnė Četkauskaitė.

„Iki pirmojo čempionato etapo pabaigos mums liko trejos rungtynės, tad šios dvi pergalės buvo labai svarbios. Įmušėme daug įvarčių, visos žaidėjos žaidė drąsiai, užtikrintai, stengėsi laikytis rungtynių plano ir mėgautis futbolu. Labai džiugu, kad tiek pirmose, tiek ir antrose rungtynėse turėjome ne tik gerų individualių, bet ir kokybiškų komandinio žaidimo momentų, kurie ir leido pasiekti pergales“, – pastebėjo trenerė A. Andrijevskytė.

Per 8 rungtynes 18 taškų surinkusi VFA U13 komanda Pietų-Rytų regiono grupėje užima 3 vietą. Artimiausias rungtynes futbolininkės žais spalio 16 d., svečuose su paskutinę vietą grupėje užimančia „Nemenčinės FK“ ekipa (0 taškų). Spalio 20 d. Vilniaus Fabijoniškių gimnazijos stadione VFA komanda užbaigs pirmą čempionato ratą dvikovomis su MFA „Bitės“ (25 tšk.) ir MFA „Bitės Baltos“ (18 tšk.) ekipomis.

VisadaGaliGeriau!