Pralaimėta baudinių serija ir prarasti taškai Tauragėje

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U18 divizione taškus prarado „Vilnius Football Academy“ ekipa. Spalio 18 d. Tauragėje vykusiose 11-ojo turo rungtynėse trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai lygiosiomis 2:2 sužaidė su 9-oje pozicijoje esančiais FA „Tauras“ futbolininkais. Papildomą tašką iškovojo šeimininkai, baudinių seriją laimėję 4:3.

VFA komanda sėkmingai pradėjo rungtynes ir įpusėjus kėliniui pirmavo po Aleksandr Tkačuk įvarčio. Tačiau 27 min. varžovai realizavo 11 metrų baudinį ir rezultatą išlygino, baigiantis kėliniui – ir persvėrė. 56 min. rezultatyviausias VFA ekipos žaidėjas Jokūbas Vėžys vėl atstatė lygybę, bet išplėšti pergalės svečiams nepavyko, o baudinių serijoje sėkmė šypsojosi Tauragės futbolininkams.

Treneris Robertas patebėjo, kad nors rungtynės baigėsi lygiosiomis, bet VFA ekipai tai prilygo pralaimėjimui. „Apmaudžiausia, kad šį kartą mes patys padėjome varžovams pasiimti taškus. Pirmame kėlinyje turėjome eilę puikių epizodų prie varžovų vartus, tačiau iš pradžių niekaip nepavyko įmušti. Visgi kai 20 minutę įmušėme, atrodė, kad laukia ganėtinai lengvos rungtynės, juolab varžovai savo žaidimą grindė tik tolimais kamuolio perdavimais į priekį, bet tai didesnio pavojaus mums nekėlė. Tačiau 27 min. mums nepavyko kokybiškai išmušti kamuolio iš baudos aikštelės, varžovai kartojo smūgį ir kamuolys pataikė į mūsų žaidėjo ranką. Teisėjas skyrė baudinį ir po jo rezultatas tapo lygus. Mes ir toliau kontroliavome žaidimą, tačiau baigiantis kėliniui grubiai suklydome prie savo klaidą ir po pirmo kėlinio atsilikinėkome.

Antrame kėlinyje į aikštę išėjome su geresne energija, gant greitai išlyginome rezultatą, daug atakavome, kūrėmės progas, patikrinome visas jų vartų konstrukcijos dalis, bet nepaisant visų pastantų rezultatas nepakito. Tuo metu varžovai po pertraukos neturėjo nei vienos progos, bet baudinių serijoje jų vartininkas atrėmė du smūgius ir FA „Tauras“ triumfavo“, – rungtynes apibendrinos treneris Robertas.

Anot jo, šį kartą labiausiai trūko geresnės progų realizacijos, greitesnių sprendimų užbaigimo fazėjė, o vietomis – ir geresnio situacijos įvertinimo. „Taip pat, manau pritrūko lyderystės, ypač lemiamais momentais. Neatsirado tokio žaidėjo, kuris imtųsi iniciatyvos ir nulemtų rungtynių baigtį. Visi po truputį dalinosi ta lyderyste, tačiau kartais reikia drąsos, meistriškumo ir pasitikėjimo savimi, kad prisiimtum atsakomybę už visą komandą. Apmaudu, kad praradome svarbius taškus, galima sakyti, patyrėme antrą pralaimėjimą iš eilės. Tokie dalykai nėra malonūs, bet teks nuryti tą kartelį ir iš visų jėgų stengtis atsitiesti“, – konstatavo R. Šuškevič.

25 taškus per 11 rungtynių surinkusi VFA U18 komanda divizione ir toliau užima pirmą vietą. 23 taškus po 9 rungtynių pelnius Kauno BE1 NFA žengia antroje pozicijoje, o 22 taškus (po 9 mačų) turintis Vilniaus „Žalgiris“ ekipos yra trečias.

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais tik lapkričio 9 d. svečiuose su šeštą vietą užimančia FA „Panevėžys-PRSSG“ (14 taškų po 9 rungtynių) komanda.

#VisadaGaliGeriau!