Elitinėje lygoje – įspūdingas VFA U16 komandos laimėjimas

„Samsung Galaxy Watch“ Elitinės jaunių lygos U16 diviziono 7 turo rungtynėse įspūdingą pergalę iškovojo vyriausi „Vilnius Football Academy“ auklėtiniai. VFA U16 komanda šeštadienį Fanų stadione net 8:1 sutriuškino Naujosios Vilnios FK „Granitas“ komandą. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Kajus Kilšauskas, po vieną pridėjo Simas Grabauskas, Mylan Rymša, Domas Sinkevičius ir Domas Mažeika. Vieną įvartį į savus vartus pelnė „Granito“ žaidėjas.

VFA U16 komandos treneris Paulius Obolevičius teigė, kad tokią stambią pergalę lėmė geras visų futbolininkų pasirodymas. „Iš tiesų, rezultatas galėjo būtį dar didesnis, bet nepavyko realizuoti nemažai progų. Varžovai be didesnio pasipriešinimo leido žaisti mums su kamuoliu ir diriguoti visam žaidimui. Nors pirmas įvartis krito tik 21 minutę, bet po to jų vartai atsivėrė ir po pirmo kėlinio jau pirmavome 3:0.

Pačioje antro kėlinio pradžioje prasileidome įvartį, bet tai suveikė kaip šaltas dušas, nes vyrukai po pertraukos į aikštę išėjo atsipalaidavę, primigo gynyboje, varžovai tuo pasinaudojo ir mus naubaudė. Po pelnyto įvarčio „Granito“ žaidėjai pabandė mus paspausti, bet mes užtikrintai su jų spaudimu susitvarkėme, toliau ramiai žaidėme su kamuoliu ir įrodėme savo pranašumą pelnydami dar 5 įvarčius“, – konstatavo P. Obolevičius.

VFA U16 trenerio teigimu, šiose rungtynėse džiugina ne tik galutinis rezultatas. „Labiausiai džiugina, kad žaidėme taip, kaip ir turime žaisti. Vyrukai nuo pat pradžiai laikėsi žaidimo plano, valdėme visą žaidimą, o tai galiausiai atsispindi ir rungtynių rezultate“, – pastebėjo P. Obolevičius.

Per šešerias rungtynes surinkusi 8 taškus VFA U16 komanda čempionate užima 5 vietą. Pirmauja visas šešerias žaistas rungtynes laimėjęs Vilniaus „Žalgiris“, 16 taškų savo sąskaitoje turo Panevėžio FA-PRSSG komanda, po 13 surinko Kauno BE1 NFA ir Klaipėdos FM.

Kitas rungtynes VFA U16 ekipa žais rugsėjo 24 d. su Klaipėdos FM komanda. Rungtynės vyks Fanų stadione, jų pradžia – 13 val.