Pirmos lygos U15 divizione – devynių pergalių serija

LVJUFA Pirmos lygos U15 diviziono Rytų regiono grupėje pirmą sezono dalį be kluptelėjimų įveikė „Vilnius Football Academy“ komanda. Lapkričio 12 d. Pilaitės manieže vykusiose 9 turo rungtynėse VFA futbolininkai 8:1 nugalėjo FK „Margiris“ ekipąir iškovojo devintą pergalę iš eilės.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė Lukas Piotrovič, po vieną pridėjo Domas Šepetis, Nojus Antropikas, Simas Grabauskas, Jokūbas Šernas, Lukas Oškinis ir Julius Kojala.

Paskutinėse pirmojo rato rungtynėse lygus rezultatas išsilaikė tik 13 minučių, kol L. Piotrovič galiausiai pelnė pirmąjį įvartį. Iki 66 minutės VFA futbolininai iš viso aštuonis kartus pasiuntė kamuolį į FK „Margiris“ vartus ir tik pačioje rungtynių pabaigoje varžovams pavyko pelnyti garbės įvartį.

VFA U15 treneris Robertas Šuškevič po rungtynių džiaugėsi jaunųjų futbolininkų motyvacija ir noru. „Nors ir tenka žaisti su silpnesnėmis komandomis, iš savęs stengiamės išspausti maksimumą, kad tobulėjimo proceso kreivė kiltų aukštyn. Pergalės yra svarbu, tačiau gerokai labiau vertiname asmeninį tobulėjimą ir progresą kiekvieną dieną, kiekvieną savaitę, – teigė R. Šuškevič. – Pirma sezono dalis baigėsi, bet mes apsukų nemažinsime ir treniruosimės toliau. Jau yra suplanuotos išvykos į turnyrus, žaisime draugiškas rungtynes. Labai svarbu suprasti, kad čempionatas ir rungtynės yra tik bendro treniruočių proceso dalis, o kokybė ir tinkamas požiūris į darbą turi išlikti net ir pasibaigus čempionatui“.

Laimėjusi visas devynerias žaistas rungtynes ir surinkusi 27 taškus VFA U15 komanda užtikrintai žengia pirmoje Rytų regiono grupės turnyrinės lentelės vietoje. Antrą vietą užima 21 tašką turinti Vilniaus BFA B komanda, po 17 taškų surinko FK „Rabona“ ir FK „Granitas“-FA „Trakai“ ekipos.

Antrasis čempionato ratas prasidės 2023 m. kovo 26 d.