Kaune – kovingos lygiosios ir nesėkminga baudinių serija

Lietuvos jaunučių lygos U13 diviziono 15 ture „Vilnius Football Academy“ U13 komanda sekmadienį svečiuose susitiko su Kauno BE1 NFA ekipa. Po atkaklios kovos pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 1:1, o papildomą tašką pelnė baudinių seriją 6:5 laimėję kauniečiai.

Kauno LFF Treniruočių centro antroje aikštėje vykusiose rungtynėse pirmieji pasižymėjo šeimininkai – 15 min. įvartį pelnė BE1 NFA ekipos žaidėjas Simas Leontjevas. Tačiau VFA U13 komanda rezultatą išlygino 39 min. po tikslaus Deivido Bradulio smūgio. Atkaklia kova paženklintas susitikimas baigėsi lygiosiomis 1:1, tad pagal varžybų nuostatus futbolininkams teko išmėginti jėgas baudinių serijoje. VFA U13 komandai tai buvo antra baudinių serija Lietuvos jaunučių lygos U13 divizione – ir antrą kartą teko pripažinti varžovų pranašumą.

Anot VFA U13 trenerio Tomo Staniūno, rungtynės su BE1 NFA ekipa jau senokai tapo savotišku derbiu, komandų akistatos visada būna įnirtingos, emocionalios ir dažniausiai – lygios. „Turiu pasakyti, kad man labai patinka rungtyniauti su šia komanda. Labai norėčiau, kad tokių komandų būtų kuo daugiau, nes tokiose rungtynėse mūsų vaikai gerokai sparčiau tobulėja, o ir pats čempionatas būtų įdomesnis. Vienintelis neigiamas niuansas – rungtynėms parinkta aikštė. Šį kartą žaidėme ne pagrindinėje – 105 metrų ilgio ir 68 metrų pločio aikštėje, o mažesnėje – 93 m ilgio ir 63 m pločio aikštėje. Tikiuosi, kad tai nebuvo tyčinis varžovų sprendimas, nes pagrindinė aikštė nebuvo užimta, o 2022–2023 metų sezono Lietuvos jaunučių lygos futbolo čempionato nuostatuose numatyta, kad rungtynės turi vykti IFAB reikalavimus atitinkančioje pilnų matmenų (ilgis: 100–105 metrai, plotis: 64–68 metrai) aikštėje“, – pastebėjo T. Staniūnas.

Kabėdamas apie rungtynes VFA U13 komandos treneris konstatavo, kad jo auklėtiniai buvo šiek tiek pranašesni techniškai, tačiau varžovai pranoko charakteriu ir kovingumu. „Nors pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiosmi, tačiau vertinant noro ir kovingumo aspektais mes šias rungtynes pralaimėjome. Žinoma, dėl specifinių aikštės išmatavimų mums labai trūko erdvių, būtinų siekiant įgyvendinti mūsų sumanymus. Kita vertus, rungtynėse trūko pačio futbolo, kokybiško žaidimo. Be abejo, buvo ir gerų momentų, buvo ir puikių progų pelnyti įvarčiams, tačiau jų neišnaudojome. Suprantama, savo progų turėjo ir varžovai, tad lygi rungtynių baigtis yra logiška.

O baudinių serijos vertinti nenoriu, nes mano subjektyvia nuomone, tai visgi yra savotiška loterija,o joje labiau sekėsi varžovams. Nors reikia pažymėti, kad tiek jie, tiek ir mes baudinius mušėme kokybiškai. Nors ir nepavyko iš Kauno išsivežti visų 3 taškų, noriu padėkoti futbolininkams, o taip pat – ir jų tėveliams. Tiesą sakant, abiejų komandų tėveliai puikiai padirbėjo palaikydami komandas, sukūrė nuostabią atmosferą rungtynių metu. Tikiuosi, kažką panašaus išvysime ir atsakomosiose rungtynėse Vilniuje, o futbolininkai už palaikymą atsidėkos pergale, be jokių badinių serijų“, – pareiškė T. Staniūnas.

Per 14 rungtynių 38 taškus surinkusi VFA U13 komanda Lietuvos jaunučių lygos U13 divizione pirmą ratą užbaigė pirmoje pozicijoje. Antroje vietoje žengia 34 taškus turinti „FA Šiauliai“ komanda, trečią – 31 tašką surinkusi BE1 NFA.

Antrasis Lietuvos jaunučių lygos U13 diviziono pirmenybų ratas prasidės 2023 m. kovo 12 d.