Kėdainiuose – trigubas VFA futbolininkų desantas

Sausio 22 dieną net trys Vilnius Football Academy 2015 metų gimimo auklėtinių komandos apsilankė Kėdainiuose ir dalyvavo tradiciniame „Kėdainių Arena Cup“ vaikų futbolo turnyre.

Kėdainiuose trenerio Eivino Zagursko auklėtiniai varžėsi su metais vyresniais futbolininkais, o trenerių Vytauto Palšio ir Karolio Budinausko treniruojamos dvi VFA komandos dalyvavo 2015 metų gimimo vaikų turnyre.

Turnyro metu rungtynių rezultatai ir statistika nebuvo fiksuojama, visos VFA komandos turėjo galimybę pajusti tiek saldžių pergalių, tiek ir kartokų nesėkmių skonį. Apibendrindamas visą turnyrą E. Zagurskas teigė, kad jo organizacija paliko puikų įspūdį, o žaidimas didelėje arenoje ir solidus tėvelių palaikymas sukūrė tikrą futbolo šventės atmosferą. „Vaikai turėjo galimybę pajusti tikro, rimto futbolo turnyro skonį, atmosfera buvo nuostabi ir anaiptol nepriminė eilinių draugiškų rungtynių. Rungtynių buvo daug ir įvairių, gal tik norėjosi, kad jų trukmė būtų kiek ilgesnė, nes vaikams kiekvieną kartą reikėdavo laiko, kad įveiktų jauduliuką ir galėtų pademonstruoti treniruotėse tobulinamus technikos elementus. Kita vertus, tokie turnyrai akivaizdžiai parodo, kad vaikams labai svarbu ne tik sunkiai treniruotis, bet ir kuo dažniau rungtyniauti. Šiais metais būtent tai mes ir darysime – ne tik treniruosimės, bet ir rungtyniausim“, – patikino E. Zagurskas.

Turnyre dalyavę treneriai nuoširdžiai dėkoja visiems tėveliams, lydėjusiems komandas į Kėdainius ir arenoje su VFA vėliavomis ir dainomis palaikiusiems jaunuosius futbolininkus!

#VisadaGaliGeriau