EJL U15 čempionate pasiekta svarbiausia sezono pergalė

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) U15 čempionato antrame etape po trijų nesėkmių pergalę pasiekė VFA ekipa. Birželio 1 d. trenerio Augusto Trinkūno auklėtiniai Pilaitės manieže 2:0 įveikė „Talentų FA-FK Riteriai“ komandą. Ši pergalė VFA ekipai garantavo ramų sezono finišą ir išlikimą EJL U15 divizione. VFA gretose pasižymėjo Ąžuolas Nacevičius (28 min.) ir įspūdingu tolimu smūgiu tašką rungtynėse padėjęs Vincas Kragnys (72 min.).

Po trumpos pertraukėlės prie komandos vairo sugrįžęs treneris Augustas teigė, kad prieš rungtynes netrūko problemų. „Susitikimą pradėjome vos su keliais atsarginiais, kadangi daug vyrukų vis dar nėra išsigydę traumų, be to, rungtynes dėl geltonų kortelių turėjo praleisti Gabrielius Bitinas, tas taip pat apsunkino situaciją. Pasirengimą šiam mačui pradėjome nuo paskutinių rungtynių su „Talentų FA-FK Riteriai“ komanda analizės. Tuo metu aš buvau stažuotėje Ispanijoje, rungtynėse mane pavadavo akademijos techninis direktorius Tomas Staniūnas, bet aš turėjau galimyę stebėti tų rungtynių tiesioginę transliaciją. Tad vaikinų prieš šį mačą paklausiau, ką jie gali papasakoti apie paskutines rungtynes su TFA? Atsakymų buvo įvairių, bet keli pagrindiniai – kad aikštėje buvo nesusikaupę, nejudėjo, neįdėjo pastangų. Manau, kad ši savianalizė suveikė, nes šį kartą vaizdas aikštėje buvo visiškai kitoks.

Nuo pirmų minučių vaikinai žaidė energingai, kovingai, kiekviename epizode stengėsi grumtis iki galo. Pačios rungtynės buvo apylygės, gal iš pradžių varžovai turėjo kelias progas, kartą patikrino ir mūsų vartų konstrukcijos tvirtumą. Tačiau vėliau mes perėmėme iniciatyvą, o baigiantis kėliniui įmušėme įvartį ir į pertrauką išėjome pirmaudami 1:0. Antrame kėlinyje rungtynių tempas sumažėjo, tam įtakos turėjo ir gan didelis karštis, nei viena komanda neturėjo ryškesnės persvaros, bet baigiantis mačui, po puikaus presingo ir greitos kontratakos, Vincas Kragnys puikiu tolimu smūgiu padvigubino rezultatą. Mano nuomone tai yra gražiausias komandos įvartis šį sezoną“, – pastebėjo treneris Augustas.

https://fb.watch/svNxBaVYNB/

13 taškų per 26 mačus surinkusi VFA komanda EJL U15 divizione tarp 7-12 vietas užimančių komandų įsitvirtino ketvirtoje pozicijoje ir žemiau jau nenusmuks. Grupėje ir toliau pirmauja 21 tašką turinti „Talentų FA-FK Riteriai“ komanda, po 17 taškų pelnė FK „Atmosfera“ ir FA „Panevėžys-PRSSG“ .

Paskutines čempionato rungtynes VFA ekipa žais birželio 8 d. Fanų stadione su FA „Panevėžys-PRSSG“ komanda.

#VisadaGaliGeriau!