Bronzinis VFA futbolininkų finišas U14 čempionate

Lietuvos jaunučių U14 čempionatą bronzinės vertės pergale užbaigė „Vilnius Football Academy“ komanda. Birželio 9 d. Panevėžyje vykusiose 26 turo rungtynėse trenerio Antonio Guglielmi auklėtiniai 4:2 įveikė FA „Panevėžys-PRSSG“ ekipą ir finišavo trečioje vietoje. Tuo pačiu VFA futbolininkai užsitikrino teisę kitą sezoną rungtyniauti Baltijos jaunimo futbolo lygos U15 pirmenybėse.

VFA futbolininkai puikiai startavo ir dar neįpusėjus kėliniui pirmavo 3:0. 7 min. pirmą įvartį pelnė Kristupas Liutvinas, po trijų minučių antrą pridėjo Mikas Miceika, o 14 min. pasižymėjo Deividas Bradulis. Tiesa, varžovai nepasidavė ir atsakė savo įvarčiais. 22 min. Panevėžio ekipa rezultatą sušvelnino, o 52 min. po tikslaus smūgio nuo 11 metrų žymos – sumažino iki minimumo. Visgi išvengti nesėkmės šeimininkai nesugebėjo, o VFA pergalę įtvirtino 60 minutę savo antrą įvartį pelnęs D. Bradulis.

„Gerai pradėjome rungtynes, kūrėmės progas ir atakavome laikydamiesi išankstinių susitarimų. Pirmoje kėlinio dalyje pelnėme tris greitus ir kokybiškus įvarčius, kontroliavome rungtynių eigą. Varžovai pirmame kėlinyje atsakė savo įvarčiu po standartinės situacijos, kai mes neapsigynėme prieš tolimą perdavimą, tačiau daugiau progų neturėjo. Antrą kėlinį pradėjome su tinkamu nusiteikimu, toliau žaidėm su kamuoliu, kontroliavome rungtynes, kūrėmės progas ir galėjome „uždaryti“ rungtynes, tačiau savo šansų neišnaudojome, o varžovai po reto kontrišpuolio pelnė dar vieną įvartį, šį kartą – po mūsų pražangos savo baudos aikštelėje. Tačiau rungtynių pabaiga priklausė mums, surengėme puikią ataką, kurios smaigalyje atsidūręs Deividas padėjo tašką. Ši pergalė garantavo mums bronzos medalius, o svarbiausia – galimybę kitą sezoną žaisti Baltijos jaunių lygoje. Tai tikrai labai svarbus pasiekimas ne tik Akademijai, bet ir visiems žaidėjams. Sveikinu vyrukus, antroje sezono dalyje jie demonstravo tvirtą charakterį ir puikų futbolą, bei nusipelnė visų šių pergalių“, – teigė treneris Antonio.

56 taškus per 26 rungtynes surinkusi VFA komanda U14 čempionate užėmė trečią vietą. Pirmoje finišavo Kauno BE1 NFA su 62 taškais, antroje – 61 tašką pelniusi Vilniaus BFA komanda.

Beje, antrame čempionate rate VFA U14 komanda iškovojo 11 pergalių, kartą sužaidė lygiosiomis ir patyrė tik 1 nesėkmę.

Akademijos vardu sveikiname komandos trenerius – Antonio Guglielmi, Augustą Trinkūną ir Tomą Staniūną, jaunuosius futbolininkus ir jų tėvelius!

#VisadaGaliGeriau #DaugiauNeiAkademija