EJL U15 čempionatą vainikavo sėkminga baudinių serija

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) U15 čempionato antrame etape paskutines rungtynes sužaidė VFA ekipa. Birželio 8 d. trenerio Augusto Trinkūno auklėtiniai Fanų stadione po baudinių serijos 5:3 nugalėjo FA „Panevėžys-PRSSG“ komandą. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 2:2. VFA ekipos gretose pasižymėjo Ąžuolas Nacevičius (4 min.) ir Oskaras Valionis (40+2 min.).

Po pirmo kėlinio VFA futbolininkai pirmavo 2:0, bet antrame iniciatyvą perėmė svečiai iš Panevėžio. Baigiantis dvikovai jie sugebėjo išlyginti rezultatą, tačiau baudinių serijoje tikslesni buvo Fanų šeimininkai, iškovoję papildomą tašką.

„Visą savaitę ruošėmės šioms rungtynėms, ypač akcentavome žaidimą per kraštus, varžovų pritraukimą ir atakos krypčių keitimą. Mūsų pastangos šį kartą atsipirko, nes vienas iš dviejų įvarčių krito būtent po tokio epizodo, kurį bandėme atkurti treniruočių metu. Visą pirmą kėlinį kontroliavome žaidimą, kūrėme progas ir puikiai laikėmės žaidimo plano. Po pirmo kėlinio pirmavome 2:0, bet grįžę po pertraukos perleidome iniciatyvą varžovams, suteikėme jiems per daug erdvės ir galimybių žaisti su kamuoliu. 65 min. po grubios klaidos gynyboje panevėžiečiai įmušė pirmą įvartį, o rungtynių pabaigoje – ir išlygino rezultatą. Tame epizode po varžovų smūgio mūsų gynėjas bandė atmušti kamuolį, bet tik truputį pakeitė jo skriejimo trajektoriją, tad kamuolys įkrito į vartus. Šiek tiek apmaudu, kad pergalė išsprūdo iš rankų, bet galime pasidžiaugti, jog laimėjome baudinių seriją ir užbaigėme savo pirmą sezoną Elitinėje jaunių lygoje 10-oje vietoje“, – konstatavo treneris Augustas.

15 taškų per 27 mačus surinkusi VFA komanda EJL U15 divizione tarp 7-12 vietas užimančių komandų finišavo ketvirtoje pozicijoje, o bendroje rikiuotėje buvo 10-a. Su 21 tašku savo pasirodymą čempionate užbaigė FA „Panevėžys-PRSSG“, tiek pat taškų turi ir vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidusi „Talentų FA-FK Riteriai“ komanda, 17 taškų yra FK „Atmosfera“ sąskaitoje. Tuo metu Utenos „Utenis“ ir Kauno „Aidas“ surinko po 8 taškus.

#VisadaGaliGeriau!