U14 čempionatuose – pergalė prieš lyderius ir permainingas finišas I lygoje

Lietuvos jaunučių U14 čempionato 25 ture puikią pergalę pelnė „Vilnius Football Academy“ komanda. Dėl medalių kovojantys trenerio Antonio Guglielmi auklėtiniai birželio 1 d. Fanų stadione 3:2 įveikė pirmoje vietoje žengiančią Kauno BE1 NFA ekipą.

VFA futbolininkai puikiai startavo ir jau 7 minutę po Deivido Bradulio įvarčio išsiveržė į priekį. Tiesa, 17 min. kamuolys nuo VFA futbolininko Gedimino Palijansko kojos suspurdėjo ir šeimininkų vartų tinkle, bet po kelių minučių Kristupas Liutvinas antru bandymu realizavo 11 metrų baudos smūgį ir dar kartą išvedė šeimininkus į priekį. Beje, toje situacijoje už paskutinės vilties pražangą iš aikštės buvo pašalintas svečių gynėjas, tad likusį laiką VFA žaidė turėdama kiekybinę persvarą.

38 min. VFA komandos persvarą iki dviejų įvarčių padidino Rokas Melaikis, o baigiantis susitikimui savo antrą įvartį pelniusi BE1 NFA komanda VFA futbolininkų pergalės nesugadino.

„Labai sunkios rungtynės su tikrai stipriu priešininku, bet mes šį kartą buvome šiek tiek geresni. Nuo pirmos minutės žaidėme drąsiai, pasitikėdami savimi, kontroliavome kamuolį ir sėkmingai rengėme atakas. Jau pačioje rungtynių pradžioje Deividas išbėgo prie varžovų vartininką ir šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į vartus. Nors varžovai netrukus po kampinio rezultatą išlygino, bet vaikinai nesutriko, išsaugojo koncentraciją ir laikėsi žaidimo plano. 23 min. Deividas dar kartą išbėgo prieš vartininką ir jį suklaidino, bet paskutinę akimirką jį baudos aikštelėje pargriovė varžovų gynėjas. Arbitras parodė raudoną kortelę ir skyrė baudinį, kurį realizavo Kristupas. Antrame kėlinyje mes ir toliau užtikrintai kontroliavome kamuolį, priešininkai koncentravosi į gynybą ir bandė kontratakuoti. Mūsų situaciją palengvino trečias įvartis, kurį po puikios komandinės atakos pelnė Rokas, ir nors BE1 pabaigoje sumažino atsilikimą, bet daugiau šansų pasižymėti neturėjo“, – konstatavo treneris Antonio.

53 taškus per 25 rungtynes surinkusi VFA komanda U14 čempionate užima trečią vietą, o BE1 NFA su 59 taškais yra pirma. Antroje pozicijoje žengia 58 taškus turinti Vilniaus BFA komanda.

Paskutines čempionato rungtynes VFA U14 komanda žais birželio 9 dieną svečiuose su FA Panevėžys-PRSSG (23 taškai) ekipa. Pergalė VFA futbolininkas garantuotų Lietuvos jaunučių U14 čempionato bronzą.

Pirmos lygos U14 diviziono Pietų-Rytų regiono B pogrupyje VFA komandos savaitgalį sužaidė paskutines savo rungtynes. Birželio 1 d. 21 turo rungtynėse VFA B Fanų stadione 7:2 sutriuškino VFA „Geležinis vilkas B“ , o birželio 3 d. VFA C 0:2 turėjo pripažinti čempionate pirmaujančios BFA B komandos pranašumą. VFA B ekipai 3 įvarčius pelnė Tadas Bagdanskis, 2 pridėjo Gabrielius Sudrabas, po 1 – Herkus Almašovas ir Kasparas Urbonavičius.

39 taškus per 18 dvikovų surinkusi VFA B ekipa Pirmos lygos U14 diviziono Pietų-Rytų regiono B pogrupyje užėmė 2 vietą, o 9 taškus turinti VFA C finišavo 6-oje pozicijoje. Pirmą vietą grupėje užėmė 48 taškus surinkusi Vilniaus BFA B, trečioje liko FK „Žalgiris B“ (32 taškai).

#VisadaGaliGeriau!