Pergalingas vyriausių akademijos auklėtinių savaitgalis

Vyriausi Vilnius Football Academy auklėtiniai šį savaitgalį atnaujino kovas Pirmos Lygos U14 diviziono varžybose.

Šeštadienį trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai užtikrintai 2:0 įveikė FA Geležinis vilkas B komandą, o sekmadienį 6:0 laimėjo prieš FA Trakai ekipą. Pirmose rungtynėse tiksliais smūgiais pasižymėjo Julius Kojala ir Daniel Jankoit, antrose du įvarčius pelnė Jokūbas Vėžys, po vieną pridėjo D.Jankoit, Lukas Oškinis, Simas Grabauskas ir Lukas Piotrovič.

VFA komandos treneris R.Šuškevič teigė, kad pradžiugino ne tik pergalės, bet galimybė po beveik pusmečio pertraukos dalyvauti oficialiose futbolo rungtynėse. „Nors prieš antrąjį pirmenybių ratą mes kontrolinėse rungtynėse išbandėme jėgas s su pajegiais varžovais (Be1, FA Panevėžys, TFA ir kt.), tačiau oficialiuose mačuose žaisti tikrai daug įdomiau. Žinoma, norėtųsi, kad ši komanda žaistų ne Pirmoje lygoje, o aukščiausiame divizione, kur mums ir vieta, tačiau dabar svarbiausia, kad apskritai vėl galime žaisti futbolą”, – pastebėjo R. Šuškevič.
Kalbėdamas apie rungtynes su FA Geležinis vilkas B ir FA Trakai komandomis, VFA treneris konstatavo, kad jų rezultatai neatspindi žaidimo kokybės. „Pirmose rungtynėse nuo pat pradžių kontroliavome kamuolį ir visą žaidimo tempą, kūrėme progas, tačiau pirmame kėlinyje kiek pritrūko aštrumo. Antrame kėlinyje atakos pasidarė pavojingesnės, o po įmušto įvartį dominavimas pasidarė dar akivaizdesnis. Bendrai rungtynės buvo labai pozityvios ir jas vertinu teigiamai. Tačiau sekmadienį matėme kiek kitokį. Pirmame kėlinyje mes nepalikome jokių šansų FA Trakų komandai, įmušėme šešis įvarčius, tačiau antrame kėlinyje, nors ir žaidėme su kamuoliu, tačiau per daug klydome ir priėmėme nemažai tobulintinų sprendimų”, – konstatavo R.Šuškevič.

Anot jo, praėjusi savaitė iš jaunųjų futbolininkų pareikalavo daug jėgų. „Reikia pasakyti, kad mes ne tik sužaidėme dvi rungtynes per dvi dienas, bet ir visą savaitę, pasinaudoję mokinių atostogomis rengėme net po dvi treniruotes per dieną. Suprantu, kad tai buvo labai intensyvus ir sudėtingas etapas, tačiautik sunkiai dirbant intensyviose treniruotėse galima tobulėti ir siekti savo svajonių!”, – tikino R.Šuškevič.

Per 12 rungtynių surinkusi 30 taškų VFA komanda Pirmos lygos U14 divizione užima antrą vietą. Pirmoje žengia 32 taškus per 11 rungtynių surinkusi Baltijos FA B ekipa. Trečioje pozicijoje – 23 taškus po 11 susitikimų turintis FK Žalgiris B kolektyvas.

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais balandžio 18 d. su Visagino SC ekipa.