Pergalingas VFA-2010 komandos turnyras Kaune

Laisvėjant karantino režimui ir švelnėjant ribojimams į mūsų gyvenimus grįžo ir vaikų futbolo turnyrai. Praėjusį savaitgalį Vilnius Football Academy 2010 metų gimimo auklėtinių komanda dalyvavo „Vaikų gynimo dienos“ taurės turnyre. Kaune vykusiose varžybose VFA komanda išmėgino jėgas su „Wellkid lyga“ PRO varžybose rungtyniaujančiais bendraamžiais iš Panevėžio, Šiaulių, Kauno, Garliavos ir Klaipėdos.

Trenerio Tomo Staniūno auklėtiniai turnyre iškovojo pergales prieš Panevėžio, Šiaulių, Garliavos ir Klaipėdos komandas, bet po atkaklios kovos turėjo pripažinti „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos ekipos pranašumą. Vis dėlto, ši nesėkmė nesutrukdo VFA ekipai turnyre finišuoti aukščiausioje – 1-oje pozicijoje. Įvertinimo susilaukė ir VFA žaidėjas Titas Činga, kuris buvo pripažintas geriausiu turnyro saugu.

Po varžybų treneris T. Staniūnas konstatavo, kad 2010 m. VFA futbolininkams varžybos buvo labai naudingos. „Žaidėme su pajėgiomis komandomis, buvo daug geros kovos, ko mums labai trūko šį sezoną žaidžiant „Wellkid lyga“ Apskričių lygmens varžybose. Turnyre buvome vienintelė komanda, kuri nedalyvavo Lietuvos čempionato, „Wellkid lyga“ PRO lygmenyje. Turnyras parodė, kad tikrai esame pajėgūs kovoti ir su šio lygio komandomis, tad nuoširdžiai tikiuosi, kad kitą sezoną ši klaida bus ištaisyta“, – vylėsi T. Staniūnas.

Jo teigimu, turnyro metu buvo siekiama ne tik pergalių, bet ir vykdomos konkrečios trenerių užduotys. „Pagrindinis dėmesys buvo skiriamas atakų krypties keitimui. Būten tai ir buvo tikrasis vaikų tikslas ir pasiekimas. Galiu pasidžiaugti, kad mačiau daug sėkmingų šio žaidimo elemento epizodų, kurių pagalba buvo klaidinami varžovai, keičiama atakos kryptis, sukuriamos erdvės tarp varžovų žaidėjų ir į juos atliekami perdavimai.

Taip pat džiugu, kad iki pat paskutinių rungtynių pabaigos, sugebėjome išlaikyti aukštą rungtynių tempą, o vaikai veržėsi į aikštę nepaisant didelio karščio, tai intensyvių treniruočių rezultatas. Smagu, kad gerų žodžių mūsų komandos žaidimui negailėjo ir kitų komandų treneriai. Žinoma visada yra taisytinų dalykų, į juos būtinai atkreipsime dėmesį ir taisysime treniruotėse. O svarbiausia, kad visi puikiai suprantame, kad negalime užriesti nosių, nes žinome, kad Visada Gali Geriau!“, – pareiškė T. Staniūnas.

Sveikiname VFA auklėtinius ir trenerius, o taip pat nuoširdžiai dėkojame tėveliams, buvusiems su komanda Kaune ir savo palaikymu prisidėjusiems prie pergalių!