VFA U16 komandai – dviejų „Žalgirių“ smūgiai

„Vilnius Football Academy“ U16 komanda „Samsung Galaxy Watch“ Elitinės jaunių lygos U16 divizione praėjusią savaitę sužaidė dvejas rungtynes – ir patyrė dvi nesėkmes. Lapkričio 16 d. VFA futbolininkai savo aikštėje net 0:5 nusileido „Kauno Žalgirio“ FA komandai, o lapkričio 19 d. išvykoje 1:3 turėjo pripažinti Vilniaus FK „Žalgirio“ pranašumą.

Trečiadienį Fanų stadione vykusiose EJL U16 diviziono 10 turo rungtynėse VFA futbolininkai po pirmo kėlinio atsiliko 0:1, bet antro pradžioje „Kauno Žalgirio“ FA žaidėjai pelnė du greitus įvarčius ir nepaliko jokių vilčių trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniams.

Šeštadienį VFA U16 komandą Senvagės gimnazijos aikštyne egzaminavo Vilniaus „Žalgiris“. Tai buvo antrosios VFA komandos rungtynės su „Žalgiriu“ šį sezoną. Pirmame rate VFA futbolininkai žalgiriečiams nusileido rezultatu 0:3, o šį kartą pralaimėjo 1:3.

Nors žaidimo sąlygas gerokai apsunkino šaltukas ir Senvagės gimnazijos aikštę padengęs sniegas, bet jau 8 min. Lukas Oškinis pasinaudojo varžovų klaida ir pelnęs įvartį išvedė VFA komandą į priekį.

Deja, išsaugoti pranašumo nepavyko. 20 min. arbitras Donatas Šimėnas paskyrė baudinį į VFA vartus ir varžovai rezultatą išlygino. Antroje rungtynių dalyje iniciatyva priklausė „Žalgirio“ futbolininkams, 55 ir 61 minutėmis žalgiriečiai pelnė dar du įvarčius ir įtvirtino savo pergalę.

Po 14 rungtynių 20 taškų surinkusi VFA komanda Elitinės lygos U16 divizione smuktelėjo į 6 vietą. Pirmauja 14 pergalių per 15 mačų iškovojęs ir 42 taškus turintis Vilniaus „Žalgiris“, 32 taškai yra FA „Panevėžys-PRSSG“ sąskaitoje, 31 turi Kauno BE1 NFA.

Kitas rungtynes VFA U16 komanda žais kitų metų kovo 4 d. Fanų stadione su VFA „Geležinis Vilkas“ ekipa.