Po žiemos pertraukos – įspūdingas VFA U13 komandos pasirodymas

Lietuvos jaunučių lygos U13 diviziono 16 ture „Vilnius Football Academy“ U13 komanda kovo 5 d. savo aikštėje net 13:0 sutriuškino Kauno FM „Olimpas“ komandą. Po ilgos žiemos pertraukos oficialias rungtynes žaidusiems šeimininkams net 8 įvarčius pelnė Rokas Melaikis, 3 pridėjo Matas Venskus, po kartą pasižymėjo Mantas Jurgilas ir Mikas Miceika.

VFA U13 komandos vyriausiojo trenerio Tomo Staniūno teigimu, šios rungtynės turėjo vykti Kaune, bet sudėtinga situacijai su orais ir varžovų aikšte, buvo sutarta perkelti susitikimą į Vilnių. „Taip jau gavosi, kad išvykos rungtynes žaidėme namuose, Fanų stadione. Aikštės kokybė nebuvo pati geriausia, nes paspaudus šaltukui buvo slidoka, bet savos namų sienos padėjo ir rungtynes laimėjome be didesnio vargo. Visas rungtynes kontroliavome žaidimą, keisdami puses, ieškojome laisvų erdvių, susikūrėme daug progų, kurias ne kartą pavertėme įvarčiais. Šiame treniruočių bloke dirbame ties atakų užbaigimu, todėl džiugu, kad pavyko progas paversti įvarčiais, kas anksčiau mums dažnokai kišdavo koją. Žinoma, reikia pasakyti, kad varžovai turėjo komplektacijos problemų, į Vilnių atvyko ne stipriausios sudėties, be keitimų ir su jaunesniais žaidėjas, tad nepamatėme nei jų, nei savo tikrųjų galimybių“, – pastebėjo T. Staniūnas.

Visgi, keli VFA žaidėjai nusipelnė atskiro T. Staniūno paminėjimo. „Negaliu nepaminėti mūsų komandos nario Roko Melaikio pasiekimu, kuris rungtynėse pelnė net 8 įvarčius. Nors neturiu oficialios statistikos, bet nuojauta kužda, kad tai galėtų būti naujas asmeninis mūsų akademijos rezultatyvumo rekordas, bent jau žaidžiant 11 prieš 11 rungtynėse. Vertas paminėjimo ir Mato Venskaus „hattrick’as“. Žinoma, tikiuosi vyrukai nosių dėl to neužries ir treniruotėse dirbs sunkiai, kad sutikus stipresnį varžovą, būtų lygiai taip pat pavojingi, kaip ir šį kartą. Nors rungtynėse buvo akivaizdžiai matomas lygių skirtumas, bet visais vyrukais esu patenkintas, visi atliko savo darbą, buvo matomi, priekaištų neturiu. “, – konstatavo treneris Tomas, nepamiršęs padėkoti ir auklėtinių tėveliams, nepabūgusiems žvarbaus oro ir atvykusiems pasižiūrėti komandos rungtynių ir palaikyti jaunųjų futbolininkų.

Lietuvos jaunučių lygos U13 divizione VFA komanda po 15 rungtynių turi 41 tašką ir užima pirmą vietą. Antroje pozicijoje žengia 34 taškus (per 14 rungtynių) surinkusi FA „Šiauliai“ ekipa, 33 taškus savo sąskaitoje turi trečią vietą užimanti FA „Panevėžys-PRSSG“ komanda.

Kitas rungtynes VFA žais su Vilniaus „Fortūna“ komanda. 17 turo susitikimas vyks sekmadienį, 13 val. Fanų stadione.

#VisadaGaliGeriau