LVJUFA Pirmos lygos U13 divizione – lygi kova su lyderiais

LVJUFA Pirmos lygos U13 diviziono Rytų grupės 19 turo rungtynėse gegužės 21 d. „Vilnius Football Academy“ U13 B komanda lygiosiomis 0:0 sužaidė su grupėje pirmaujančia FM „Ataka“ komanda. Tiesa, papildomą tašką iškovojo po rungtynių geriau baudinius realizavę ir seriją 4:2 laimėję varžovai.

VFA komandos trenerio Domanto Ežerskio teigimu, nors FM „Ataka“ jau buvo užsitikrinusi pirmą vietą grupėje, bet motyvacijos kovoti jiems netrūko. „Šį sezoną mes jau kartą laimėjome prieš juos, tad natūralu, kad „Atakos“ žaidėjai norėjo atsirevanšuoti. Kita vertus, mes žinojome, kad varžovai žaidė antrą dieną iš eilės, nes šeštadienį jie 6:2 įveikė FK „Rabona“, be to, jų gretose nebuvo traumą patyrusio pagrindinio komandos lyderio. Nepaisant to, „Atakos“ komanda nebuvo nusiteikusi lengvai atiduoti taškus“, – konstatavo D. Ežerskis.

Anot jo, pirmame kėlinyje VFA futbolininkai turėjo kelias pusproges, bet trūko tikslumo ir ramybės prie varžovų vartų. „Varžovai taip pat turėjo keletą progų ,tačiau mūsų gynėjai ir vartininkas su visais iššūkiais sėkmingai susidorojo. Antrame kėlinyje rungtynės vyko pagal panašų scenarijų, kamuolys ilgiau laikėsi aikštės viduryje, o komandoms retokai pavykdavo priartėti prie varžovų vartų. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi be įvarčių, o dėl papildomo taško teko grumtis baudinių serijoje. Nors mūsų vartininkas pirmą varžovų smūgį atrėmė, tačiau mes du kartus iš eilės smūgiavome į virpstą, ir nors niekas daugiau neklydo, bet pergalę iškovojo „Atakos“ žaidėjai“, – teigė treneris Domantas.

Apibendrindamas rungtynes jis atkreipė dėmesį į konkrečias problemas. „Susidarė įspūdis, kad vaikinams trūko noro, sportinio pykčio, lipimo per save. Galima teisintis, jog buvo karšta, kad dėl to jėgos greičiau išseko, ar, kad varžovas mums neparankus, bet tai tik pasiteisinimai, kuriuos reiktų išbraukti iš žodyno. Tikiuosi, kad taip ir padarysime, o per likusias dvi čempionato rungtynes įrodysime, kad galime mėgautis futbolu ir čempionatą užbaigsime linksma nata“, – kalbėjo D. Ežerskis.

Per 16 rungtynių surinkusi 29 taškus VFA U13 B komanda Rytų grupėje užima trečią vietą. Pirmauja 43 taškus per 16 dvikovų pelniusi FM „Ataka“, 38 taškus turi Vilniaus BFA-B ekipa.

Kitas rungtynes LVJUFA Pirmos lygos U13 diviziono Rytų grupės čempionate VFA U13 B komanda žais gegužės 27 d. Fanų stadione su VFA „Geležinis vilkas“ B ekipa, o čempionatą užbaigs 28 d. dvikova su FK „Rabona“.

#VisadaGaliGeriau