Jaunųjų VFA futbolininkų patirtys Daugpilyje: futbolas, medaliai ir picos

Rugsėjo 9 d. dvi „Vilnius Football Academy“ 2016 m. gimimo futbolininkų komandos lankėsi Daugpilyje ir dalyvavo vaikų futbolo turnyre „Daugavpils Cup“ . Jo metu trenerių Igno Baranausko ir Mato Juodelio auklėtiniai išbandė jėgas su bendraamžiais iš Latvijos bei Lietuvos. Rungtynės vyko5 prieš 5 formatu, abi komandos sužaidė po 6 rungtynes.

I. Baranausko „Baltoji“ komanda C grupėje įveikė „Daugavpils FS 2016“ ir „Daugavpils City“, taip pat nugalėjo Visaginas BFA ir FK „Herojai“ ekipas. Pusfinalyje VFA „Baltieji“ nugalėjo „Rezekne FS“ futbolininkus, o finale susigrūmė su taip pat visas rungtynes laimėjusia FKS „Ukmergė“ komanda.

„Grupėje ir pusfinalyje nugalėjome visus varžovus, bet finale pergalės iškovoti nepavyko. Rungtynės baigėsi lygiosiomis, o baudinių serijoje nusileidome varžovams ir likome antri. Susidarė įspūdis, kad ukmergiškiai labiau norėjo laimėti, buvo greitesni, stipresni ir jiems šiek tiek labiau šypsojosi sėkmė baudinių serijoje. Kita vertus, mūsų vaikams tai buvo didžiulė patirtis. Labai tikiuosi, kad jie supras, kaip reikėtų ruoštis kiekvienoms rungtynėms, nes šį kartą prieš finalinę dvikovą vaikai buvo stipriai atsiapalaidavę, trūko susikaupimo, jie leido poilsio laiką išdykaudami, o tai galiausiai pasimatė ir aikštėje. Po paskutinių rungtynių apie tai rimtai pasikalbėjome, tikiuosi jie priims tai kaip pamoką ir kitą kartą rimčiau žiūrės į visas rungtynes“, – konstatavo treneris Ignas.

Apibendrindamas visą turnyrą, jis savo komandos pasirodymą įvertino kaip vidutinį. „Kai kurie vaikai stengėsi įgyvendinti rungtynių uždavinius, o kiti tiesiog išėjo žaisti kaip patys nori, lyg žaistų kieme su draugais. Akivaizdu, kad kai kuriems vaikams reikėtų labiau susikaupti ir norėti būti geresniais kiekvieną dieną. Būtent to mes ir sieksime treniruotėse“, – samprotavo I. Baranauskas.

Tuo metu tuo metu M. Juodelio treniruojama „Juoda“ ekipa D grupėje įveikė „DaugavpilsFS 2017“, „Daugavpils City -2“ ir FC „Pasvalys“ komandas, bet nusileido „Rezekne 2016“ futbolininkams ir grupėje užėmusi antrą vietą tęsė kovą tik dėl 5-8 pozicijų. Iš pradžių VFA futbolininkai nugalėjo varžovus iš „DaugavpilsFS 2016“, bet rungtynėse dėl 5-os vietos turėjo pripažinti FK „Auda“ pranašumą.

„Turnyre startavome dviem užtikrintais laimėjimais, rodėme tvirtą chatakterį, vaikinukai dirbo kiekviename aikštės centimetre, atakose drąsiai žaisdavo 1 prieš 1, žaidėjai be kamuolio visada siūlydavo pagalbą ir apskritai dalyvaudavome atakose kaip tikra komanda. Deja, trečiose rungtynėse pralaimėjome, o tai neleido kovoti dėl pačių aukščiausių vietų. Antrame etape pademonstravome individualiai kokybišką ir technišką futbolą, nugalėjome antrą Daugpilio komandą, bet paskutinėse rungtynėse buvome išsiblaškę, labai stigo susikaupimo, momentais nežinojome ką daryti ir patyrėme nesėkmę“, – teigė treneris Matas.

Anot jo, prieš turnyrą buvo iškelti keli tikslai: drąsiai žaisti dvikovose, praradus kamuolį – kuo greičiau jį atsikovoti bei ieškoti laisvos erdvės prasiveržimams. „Galiu drąsiai sakyti, kad beveik visus tikslus įvykdėme taip kaip ir buvome suplanavę. Visgi didžiausia problema ir iššūkiu tapo elementari susikaupimo stoka. Kai tik vaikai prarasdavo koncentraciją, pasipildavo klaidos, o tai sutrukdė mums atlikti viską maksimaliai gerai“, – konstatavo M. Juodelis.

Visi turnyro dalyviai namo grįžo su medaliais, o I. Baranausko komandos žaidėjas Nojus Suslavičius buvo išrinktas geriausiu turnyro gynėju.

Pasibaigus futbolo batalijoms treneriai ir jaunieji futbolininkai dar spėjo apsilankyti ir picerijoje, kur prie vaišių stalo skyrė daugiau dėmesio tarpusavio ryšių sutvirtinimui ir bendravimui!

#VisadaGaliGeriau!