EJL U16 čempionate – laimėjimas Panevėžyje

2023-2024 m. Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 divizione antrą pergalę iš eilės iškovojo VFA U16 komanda. Trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai 8-ojo turo rungtynėse šeštadienį svečiuose 3:1 įveikė Panevėžio „FA Panevėžys-PRSSG“ ekipą. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Domas Sinkevičius, vieną pridėjo Jokūbas Vėžys.

Trenerio R. Šuškevič auklėtiniai į priekį išsiveržė pirmo kėlinio viduryje. 19 min. D. Sinkevičius pelnė pirmą įvartį, o po kelių minučių J. Vėžys padvigubino VFA futbolininkų pranašumą. 40 min. D. Sinkevičius įformino dublį ir tuo pačiu, įtvirtino savo komandos pergalę. Tiesa, R. Šuškevič po laimėtų rungtynių džiaugsmu nespinduliavo.

„Sunkios rungtynės su daug netikslumų, ne pačiais geriausiais sprendimais. Nors ir turėjome geresnių progų, kontroliavome žaidimą, tačiau trūko ramybės ir kokybės lemiamuose mometuose. Taip pat dažnai nespėdavome prie atšokusių kamuolių, o kai jų nesusirinkdavome, varžovai turėjo gerų galimybių rengti savo kontratakas. Aišku, smagu, kad laimėjome, bet man norisi, kad po kiekvienų rungtynių futbolininkai augtų ir tobulėtų. Deja, šiose rungtynėse to nebuvo, tad ir net po pergalės jaučiasi kartėlis“, – konstatavo R. Šuškevič.

Anot jo, didelę įtaką jaunųjų futbolininkų žaidimui turi psichologija, nusiteikimas ir koncentracija. „Gerai pradėjome rungtynes, tačiau po įmuštų įvarčių visos šios savybės kažkur dingo. Žinoma buvo ir gerų momentų, gerų išėjimų į ataką, įkirtimų varžovų gynėjams už nugarų ir pan. Kita vertus, tikriausiai sezono metu reikia ir tokių rungtynių. Visgi norisi, kad jų būtų kuo mažiau ir mes galėtume džiaugtis ne tik rezultatu, tačiau ir kokybišku žaidimu“, – pastebėjo VFA U16 komandos treneris Robertas.

12 taškų per 7 rungtynes surinkusi VFA komanda EJL U16 divizione pasilypėjo į 6 vietą. Pirmauja 22 taškus surinkusi per 8 mačus Kauno BE1 NFA komanda, antroje pozicijoje žengia 20 taškų pelnęs, bet vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidęs FK „Žalgiris“.

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais rugsėjo 30 d. su 3 vietą užimančia Vilniaus „Talentų FA – FK Riteriai“ (16 taškų po 7 rungtynių) komanda.

#VisadaGaliGeriau!