Iš Marijampolės – be taškų

Elitinės jaunių lygos (EJL) čempionato U18 diviziono 8-ojo turo rungtynėse VFA komanda svečiuose 0:1 nusileido Marijampolės FC ekipai. Varžovai pergalę lėmusį įvartį pelnė 85 minutę.

Tai buvo penktoji Tiago Ferreiros auklėtinių nesėkmė per šešerias žaistas rungtynes. Priminsime, kad rugsėjo 16 d. Kaune turėjusi įvykti VFA futbolininkų akistata su BE1 NFA komanda buvo atidėta varžovų prašymu.

Trenerio T. Ferreiros teigimu, pirmoje rungtynių dalyje vyko atkakli ir lygi kova, abi komandos turėjo neblogų progų, bet įvarčių pelnyti nesugebėjo. Anot jo, antrame kėlinyje VFA futbolininkai ilgiau žaidė su kamuoliu ir kūrė progas prie varžovų vartų, tačiau Marijampolės komandos vartininkas buvo nepramušamas. O kai atrodė, kad susitikimas taip ir baigsis be įvarčių, šeimininkai surengė žaibišką ataką, aptiko spragą VFA gynybiniuose įtvirtinimuose ir pelnė pergalingą įvartį.

„Manau, kad tikrai buvome verti bent taško, bene pirmą kartą čempionate žaidėme geriau nei varžovai, todėl tokia rungtynių baigtis yra ypač skaudi. Mačas buvo labai kietas, buvo daug kovos ir pražangų, tačiau mes taip pat susikūrėme ir nemažai progų prie varžovų vartų. Deja, šį kartą savo šansais nepasinaudojome, o varžovai mus už tai galiausiai nubaudė.

Be abejo, nėra malonu taip pralaimėti, bet aš manau, kad mes žengėme didelį žingsnį į priekį, o žaidėjai pagaliau suprato, kad jie gali žaisti Elitiniame čempionate. Mane asmeniškai labai pradžiugino vyrukų veiksmai aikštėje, jų pasitikėjimas savimi ir komandos draugai. Reikia tik dar šiek tiek daugiau ramybės, užtikrintumo prie varžovų vartų – ir viskas bus gerai“, – teigė treneris Tiago.

2 taškus po 6 rungtynių turinti VFA komanda EJL U18 divizione užima 12 vietą, o 10 taškų surinkusi Marijampolės FC pakilo į 8 vietą.

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais spalio 1 d. išvykoje su „Kauno Žalgirio“ FA (10 taškų) komanda.

#VisadaGaliGeriau!