LVJUFA Pirmoje lygoje – kovingos VFA U16 B komandos lygiosios

LVJUFA Pirmos lygos U16 diviziono Rytų regiono pirmenybėse trečias rungtynes sužaidė VFA U16 B komanda. Iš 2008-2009 m. gimimo VFA auklėtinių suburta akademijos komanda sekmadienį Pilaitės manieže vykusiose 5-ojo turo rungtynėse lygiosiomis 3:3 sužaidė su FK „Ataka“ ekipa. Kovoje dėl papildomo taško geriau sekėsi varžovams, laimėjusiems baudinių seriją 4:3. Per pagrindinį dvikovos laiką du įvarčius VFA komandai pelnė Lukas Piotrovič, vieną pridėjo Nikita Knyšev.

Pilaitės manieže vykusios rungtynės prasidėjo vėliau nei planuota, nes futbolininkams teko ilgokai laukti teisėjų pasirodymo. Galiausiai paaiškėjo, kad VFA ekipai pauzė nepadėjo, nes pirmame kėlinyje „Atakos“ futbolininkai pelnė tris įvarčius ir įpusėjus rungtynėms pirmavo 3:0.

Tačiau antroje mačo dalyje vaizdas aikštėje iš esmės pasikeitė. Nuo 52 iki 66 min. VFA futbolininkai pelnė tris įvarčius, taip pat turėjo dar ne vieną progą įmušti ir ketvirtą, bet galiausiai buvo priversti susitaikyti su lygiosiomis.

„Pirmoje rungtynių dalyje mes ilgiau kontroliavome kamuolį, daugiau laiko praleidome varžovų baudos aikštelės prieigose, tačiau rimtesnių progų prie šeimininkų vartų nesusikūrėme. Trūko greitesnių sprendimų, trūko ir erdvės, nes varžovai gynėsi didelėmis pajėgomis. Dar blogiau, kad patys praleidome tris įvarčius – po baudos smūgio, po prarasto kamuolio prie savo baudos aikštelės ir po 11 metrų baudinio. Noriu pasidžiaugti, kad vaikinai nesustojo, nenuleido rankų. Pertraukos metu mes pasikalbėjome apie kylančias problemas ir pasiūlėme futbolininkams ieškoti sprendimų. Atsakymas buvo tiesiog neįtikėtinas, nes antrame kėlinyje mes dominavome aikštėje, įmušėme tris įvarčius ir tikrai galėjome išplėšti visus 3 taškus. Deja, šį kartą teko pasitenkinti vienu taškeliu, nes baudinių seriją laimėjo „Atakos“ komanda“, – pastebėjo treneris Tiago Ferreira.

Anot jo, didžiausia VFA futbolininkų problema tapo susikaupimo stoka pirmoje rungtynių dalyje ir trenerių nurodymų nevykdymas. „Pirmame kėlinyje žaidėme labai chaotiškai, pamesdavome savo pozicijas, labiau trukdėme vieni kitiems, nei padėjome. Bet antrame kėlinyje parodėme, kad susikaupę ir įsiklausę į trenerių žodžius mes galime demonstruoti kokybišką futbolą. Su tokiu požiūriu ir tokiu žaidimu mes tikrai galime šiame čempionate kautis su bet kokiais varžovais“, – konstatavo treneris Tiago.

Per trejas rungtynes 4 taškus surinkusi VFA U16 B komanda LVJUFA Pirmos lygos U16 diviziono Rytų regiono pirmenybėse užima 5 vietą. Pirmauja po 9 taškus surinkusios VFA „Geležinis vilkas“ ir ESFA komandos.

Kitas rungtynes VFA U16 B žais spalio 1 d. su FA-FM „Ateitis“ (2 taškai) ekipa.

#VisadaGaliGeriau!