U16 Pirmoje lygoje – paleista pergalė ir laimėta baudinių serija

LVJUFA Pirmos lygos U16 diviziono Rytų regiono pirmenybėse ketvirtas rungtynes sužaidė VFA U16 B komanda. Iš 2008-2009 m. gimimo VFA auklėtinių suburta akademijos komanda sekmadienį Fanų stadionje vykusiose 6-ojo turo rungtynėse lygiosiomis 1:1 sužaidė su FA-FM „Ateitis“ ekipa, bet kovoje dėl papildomo taško baudinių serijoje 4:3 nugalėjo varžovus.

Per pagrindinį dvikovos laiką įvartį pelnė Marius Musvicas. 35 min. varžovai išlygino rezultatą, bet 89 min. VFA ekipa galėjo išplėšti pergalę, tačiau Gerardas Vižinis nerealizavo 11 metrų baudinio. Tiesa, papildomoje baudinių serijoje futbolininkas buvo tikslus ir drauge su Emil Vainovskij, Nikita Knyšev ir M. Musvicu prisidėjo prie iškovoto antrojo taško.

„Varžovai nuo pirmų minučių pademonstravo, kad atvyko žaisti dėl lygiųjų, realiai jie visas rungtynes gynėsi ir kontratakavo. O mes bandėme žaisti futbolą. Ne viskas sekėsi, ne visada pavykdavo rasti spragų tankioje ir savo baudos aikštelės prieigose susispaudžiusioje varžovų gynyboje, be to, juos ne kartą gelbėjo ir labai sėkmingai žaidęs vartininkas.

Visgi kai pirmo kėlinio viduryje įmušėme, atrodė, kad laimėsime, tačiau dar pirmame kėlinyje varžovai po kampinio sugebėjo rezultatą išlyginti. Po to mes daug atakavome, turėjome net kelis išėjimus vienas prieš vieną su varžovų vartininku, o 87 min. nesugebėjome realizuoti 11 metrų baudinio.

Kita vertus, po rungtynių vykusioje baudinių serijoje mes pasirodėme geriau ir iškovojome papildomą tašką. Tai, be abejo, džiugina, bet šiose pirmenybėse svarbūs ne taškai, o galimybė futbolininkams tobulėti, gauti daugiau žaidybinio laiko, semtis rungtynių patirties. Todėl dar didesnė atsakomybė tenka pagrindinės U16 komandoje žaidžiantiems futbolininkams, norėtųsi, kad jie imtųsi daugiau iniciatyvos, vestų komandą į priekį, o to šiose rungtynėse tikrai trūko“, – po rungtynių teigė treneris Robertas Šuškevič.

6 taškus per ketverias rungtynes surinkusi VFA U16 B komanda LVJUFA Pirmos lygos U16 diviziono Rytų regiono pirmenybėse užima 4 vietą. Pirmauja 12 taškų per penkerias rungtynes surinkusios VFA „Geležinis vilkas“ komanda.

Kitas rungtynes VFA U16 B žais spalio 15 d. su FK „Žalgiris B“ (4 taškai) ekipa.

#VisadaGaliGeriau