EJL U18 čempionate – dar viena nesėkminga išvyka

Elitinės jaunių lygos (EJL) čempionato U18 diviziono 9-ojo turo rungtynėse VFA komanda svečiuose 0:4 nusileido „Kauno Žalgirio“ FA ekipai. Varžovai po du įvarčius pelnė pirmame ir antrame kėliniuose.

Trenerio Tiago Ferreiros teigimu, rungtynių pradžia nuteikė pozityviai, nes VFA futbolininkai ne tik sėkmingai gynėsi, bet ir pavojingai kontratakavo, tačiau įpusėjus kėliniui išryškėjo varžovų pranašumas, jie vis dažniau laimėdavo individualias mikrodvikovas tiek puolime, tiek ir gynyboje, o tai lėmė du praleistus įvarčius.

Anot jo, antro kėlinio pradžioje VFA turėjo puikią progą pelnyti įvartį, tačiau smūgis iš baudos aikštelės buvo netikslus. „Manau, kad jei būtume įmušę, situacija aikštėje būtų pasikeitusi. Vaikinams įvartis būtų suteikęs pasitikėjimo, įkvėpęs vilties ir kovingumo. Deja, mes savo proga nepasinaudojome, vėliau klydome ir prie savų vartų, o varžovai pelnė dar du įvarčius ir tokiu būdu įtvirtino savo pergalę. Atsilikdami 0:4 mes dar stengėmės atakuoti, tačiau rimtesnių progų prie varžovų vartų neturėjome“, – konstatavo T. Ferreira.

Nors šeštą kartą pralaimėjusi VFA komanda nusmuko į patį U18 čempionato turnyrinės lentelės dugną, bet trenerio teigimu, tai yra mokymosi proceso dalis. „Kiekvieną savaitę mes sunkiai dirbame treniruotėse, tobuliname ne tik fizinius ar techninius, bet ir taktinius įgūdžius. Nors rezultatai to ir neatspindi, bet aš matau, kad kiekvienose rungtynėse žaidėjai tobulėja, įgyja daugiau patirties ir pasitikėjimo. Tačiau čempionato lygis yra labai aukštas, varžovai mus lenkia įvairiais aspektais ir su jais grumtis yra labai sudėtinga. Visgi, tai nėra vienos ar dviejų savaičių uždavinys. Mes turime trijų mėnesių trukmės darbo planą, treniruočių procesą, kurio metu stengiamės kuo geriau pasirengti rungtynėms. Reikia pripažinti, kad ne visi mūsų žaidėjai atitinka čempionato lygį, bet aš tikiu, kad mes galime ne tik dalyvauti, bet ir kautis dėl taškų. Tikiu savo žaidėjais ir neabejoju, kad maksimaliai susitelkę bei nusiteikę jie gali žaisti U18 čempionate. Ir mes tikrai nepasiduosime. Nors dabar ir esame paskutinėje vietoje, bet mes ir toliau sunkiai treniruosimės, tikėsime savimi ir sieksime demonstruoti geriausią įmanomą žaidimą“, – pažadėjo treneris Tiago.

2 taškus po septynerių rungtynių turinti VFA komanda EJL U18 divizione užima 12 vietą, o 13 taškų surinkęs „Kauno Žalgiris“ FA pakilo į 7 vietą. Pirmauja 20 taškų surinkusi „FA Šiauliai-ŠSG“ komanda, 19 taškų turi „FA Panevėžys-PRSSG“.

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais spalio 8 d. Fanų stadione su FK „Garliava“ (18 taškų) komanda.

#VisadaGaliGeriau!