EJL U15 čempionate – nesėkmingas VFA komandos sugrįžimas

2023-2024 m. Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionate antrą nesėkmę iš eilės patyrė „Vilnius Football Academy“ U15 komanda. Po kelių savaičių pertraukos į kovų verpetus sugrįžę trenerio Augusto Trinkūno auklėtiniai 9-ame ture rugsėjo 30 d. Fanų stadione 0:2 nusileido Vilniaus „Talentų FA-FK Riteriai“ ekipai. Varžovai įvarčius pelnė 10 ir 50 minutėmis.

„Po trijų savaičių pertraukos grįžome į Elitinę lygą, deja, sugrįžimas nebuvo sėkmingas. Rungtynės buvo apylygės, tačiau skirtingai nei varžovai mes darėme labai vaikiškas klaidas, kurių tokio lygio futbole jau neturi būti. Blogi pirmi lietimai, silpni perdavimai, prastas aikštės matymas ir situacijos vertinimas. Šios klaidos leido varžovam susikurti progas prie mūsų vartų, iš jų atsirado ir įvarčiai. Pirmąjį praleidome kai neišsimušėm kamuolio iš savo gynybinės zonos, o bandėm ramiai išeiti į kontrpuolimą. O antras krito po grubios klaidos gynyboje ir uždirbto 11 metrų baudinio, kurį, nors ir iš antro karto, bet varžovai realizavo ir įgijo dviejų įvarčių persvarą. Tokios persvaros jiems ir užteko pergalei“, – rungtynes apibendrino treneris A. Trinkūnas.

9 taškus po 7 rungtynių turinti VFA komanda EJL U15 divizione smuktelėjo į aštuntą vietą. Pirmauja 23 taškus surinkęs FK „Žalgiris“, po 20 taškų turi Vilniaus BFA ir Marijampolės SC komandos.

Kitas rungtynes EJL U15 čempionate VFA futbolininkai žais spalio 7 d. išvykoje su FA „Šiauliai-ŠSG“ (15 tšk.) komanda.

#VisadaGaliGeriau!