U14 Pirmoje lygoje – VFA komandų pralaimėjimai

LVJUFA Pirmos lygos U14 diviziono Pietų-Rytų regiono B pogrupyje savaitgalį rungtyniavo abi VFA komandos. Spalio 1 d. vykusiose 6 turo rungtynėse VFA B komanda išvykoje 0:2 nusileido BFA B ekipai, VFA C Fanų stadione 0:3 nusileido BFA C komandai.

VFA B ekipa iki šio mačo buvo laimėjusi visas ketverias žaistas rungtynes ir drauge su BFA B dalinosi 1-2 vietomis. Tačiau tarpusavio akistatoje VFA futbolininkams teko pripažinti varžovų pranašumą. Jau 6 min. BFA išsiveržė į priekį, o 35 min. savo persvarą padvigubino.

Anot komandai šiose rungtynėse vadovavusio trenerio Antonio Guglielmi, pirma rungtynių dalis buvo labai prasta. „Nuo pat pradžių leidome varžovams žaisti su kamuoliu, savo klaidomis prisidėjome prie pirmojo įvarčio, o patys puolime žaidėme pasyviai ir nesukėlėme varžovams jokių problemų. Po pertraukos į aikštę sugrįžome su kitokiu nusiteikimu. Atsilikdami 0:2 vaikinai drąsiai stojo į kovą, kietai gynėsi ir daug atakavo. Kontroliavome rungtynes, turėjome bent 3-4 neblogas progas, galiausiai pačioje rungtynių pabaigoje užsidirome ir 11 metrų baudinį, bet nesugebėjome realizuoti ir jo. Visgi, nors ir pralaimėjome, bet esu patenkintas vaikinų kova ir nusiteikimu antroje rungtynių pusėje“, – konstatavo treneris Antonio.

Tuo metu Fanų stadione susitiko per pirmus penkis turus nei vieno taško nepelniusios VFA ir BFA C komandos. Treneris Ilya Tsyvilko konstatavo, kad lygių varžovų akistatoje sėkmė šypsojosi varžovams. „Tikrai turėjome puikią galimybę iškovoti pirmuosius taškus, turėjome nemažai progų įvarčiams, bet mes savo šansais nepasinaudojome ir galiausiai varžovai mus už tai nubaudė. 27 min. jie po mūsų klaidos pelnė pirmą įvartį, paskutinę pirmo kėlinio minutę realizavo 11 metrų baudinį, o 63 min. įmušė ir trečią įvartį. Bent jau iki antrojo įvarčio mes tikrai kontroliavome žaidimą, turėjome iniciatyvą, buvo daug neblogų perėjimų iš gynybos į ataką, bet akivaizdu, kad su atakų užbaigimu mums reikia labai rimtai padirbėti“, – samprotavo treneris Ilya.

Po nesėkmingo turo 12 taškų turinti VFA B komanda LVJUFA Pirmos lygos U14 diviziono Pietų-Rytų regiono B pogrupyje užima antrą vietą, o visas penkerias rungtynes pralaimėjusi VFA C ekipa yra paskutinė – 7-a.

Kitas rungtynes akademijos komandos žais šį savaitgalį Fanų stadione. VFA C šeštadienį susitiks su BFA B (15 taškų), o VFA B sekmadienį priims „Geležinis vilkas B“ (7 tšk.) futbolininkus.

#VisadaGaliGeriau!