Kaune pasiekta minimali pergalė

Lietuvos jaunučių U14 čempionato 7 turo rungtynėse VFA komanda šeštadienį svečiuose 1:0 įveikė „Kauno Žalgirio“ FA ekipą. Vienintelį rungtynių įvartį 11 min. pelnė Rokas Melaikis.

Trenerio Antonio Guglielmi teigimu, jo auklėtiniai užtikrintai pradėjo rungtynes, kotroliavo žaidimo eigą ir per pirmas 15 minučių susikūrė kelias progas, tačiau išnaudojo tik vieną. „Rungtynių pradžia buvo labai kokybiška, bet po įmušto įvarčio mūsų žaidimas pasikeitė neatpažįstamai. Dingo intensyvumas, žaidėjai atsipalaidavo, nusiramino. Tai leido varžovams grįžti į rungtynes ir net perimti iniciatyvą.

Antroje rungtynių dalyje galėjome ilgiau žaisti su kamuoliu, bet vietoje to skubėjome atakuoti, neleistinai klydome aikštės viduryje, o varžovai rengė vieną pavojingą kontrataką po kitos. Nors mums ir pavyko išsaugoti pergalingą rezultatą, tačiau žaidimas tikrai netenkina. Privalome visas rungtynes žaisti taip, kaip žaidėme pirmas 15 minučių, nes tik taip galime tobulėti ir judėti į priekį“, – samprotavo VFA U14 komandos treneris Antonio.

11 taškų per septynerias rungtynes surinkusi VFA komanda čempionate pakilo į 9 poziciją. Pirmauja 18 taškų turinti BFA komanda, 16 surinko BE1 NFA, po 15 turi FK „Garliava“, Klaipėdos FM ir VFA „Geležinis vilkas“.

Kitas rungtynes VFA U14 futbolininkai žais spalio 14 d. Fanų stadione su paskutinę vietą čempionate užimančia „Talentų FA-FK Riteriai“ (0 taškų) ekipa.

#VisadaGaliGeriau!