Dramatiškas VFA U18 komandos pralaimėjimas

Elitinės jaunių lygos (EJL) čempionato U18 diviziono 14 turo rungtynėse lapkričio 11 d. „Vilnius Football Academy“ futbolininkai savo aikštėje po atkaklios kovos 0:1 nusileido Klaipėdos FM komandai. Pergalę lėmusį įvartį varžovai įmušė 90 minutę.

VFA U15 komandos trenerio Tiago Ferreiros teigimu, tai buvo lygių varžovų rungtynės, o jų baigtį nulėmė viena klaidelė. „Nors ir neišvengėme klaidų, bet žaidimas buvo neblogai organizuotas, mes ilgiau kontroliavome kamuolį, o baigiantis rungtynėms netgi turėjo puikią progą pelnyti įvartį. Deja, mes savo proga nepasinaudojome, o atsakomojoje atakoje varžovai įmušė pergalingą įvartį. Labai apmaudu, kad nepavyko nutraukti nesėkmių serijos, tačiau neturiu jokių priekaištų savo žaidėjams, nes jie stengėsi iš visų jėgų ir darė ką galėjo. Apskritai, nepaisant nesėkmingos serijos, komandinė dvasia yra labai gera, vaikinai kovoja ir demonstruoja neblogą futbolą. Trūksta tik įvarčių, efektyvesnio progų išnaudojimo, nes kai mes neįmušame, bet kuri klaida mums kainuoja taškus“, – samprotavo treneris T. Ferreira.

4 taškus po 13 rungtynių turinti VFA komanda EJL U18 divizione užima 12 vietą. Pirmauja 29 taškus surinkęs „FA Panevėžys-PRSSG“, 28 taškus turi Kauno NE1 NFA, tačiau kauniečiai yra sužaidę dviejomis rungtynėmis mažiau. Po 26 taškus savo sąskaitose turi FK „Garliava“ ir FK „Žalgiris“.

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais lapkričio 18 d. kai Tauragėje susitiks su FA „Tauras“ (8 tšk.) ekipa.

#VisadaGaliGeriau!