EJL U15 čempionate – nemalonios serijos pabaiga

2023-2024 m. Elitinės Jaunių Lygos (EJL) U15 čempionato 14 turo rungtynėse šeštadienį VFA futbolininkai svečiuose po baudinių serijos 4:2 įveikė Utenos „Utenį“ ir nutraukė nemalonią keturių pralaimėjimų seriją. Pagrindinis rungtynių laikas Utenoje baigėsi lygiosiomis 1:1.

Priminsime, kad paskutinį kartą pergale VFA U15 futbolininkai džiaugėsi spalio 14 d.,kai 4:1 nugalėjo FM „Aidas“ ekipą, o paskui sekė pralaimėjimai 1:6 su BFA, 0:3 su „Kauno Žalgirio“ FA ir 1:3 – su Klaipėdos FM ir FA „Panevėžys-PRSSG“ ekipomis.

Kadangi Utenoje vykusiose rungtynėse teisėjų brigada nepasirodė, abiejų komandų treneriai sutarė, kad dvikovai teisėjaus vienas iš „Utenio“ trenerių. Jau 6 min. šeimininkai pasinaudojo grubia VFA vartininko klaida ir išsiveržė į priekį, bet antro kėlinio pabaigoje Nojus Antropikas realizavo 11 m baudinį ir rezultatą išlygino. Baudinių serijoje geriau sekėsi VFA futbolininkams, laimėjusiems seriją 4:2 ir iškovojusiems papildomą tašką.

„Jau antrą kartą iš eilės rungtynes pradėjome be teisėjų. Pasitarę su varžovų treneriu nusprendėme, kad vis tiek reikia žaisti, o teisėjavo vienas iš „Utenio“ komandos trenerių. Rungtynės prasidėjo nuo mūsų vartininko klaidos, virtusios varžovų įvarčiu. Gavęs kamuolį mūsų vartininkas neapsidairė ir nepamatęs „Utenio“ puolėjo jį prarado. Bėgant laikui bandėme perimti iniciatyvą, spausti varžovų komandą, bet ne viskas ir ne visada mums pavykdavo. Pačios rungtynės buvo apylygės, su daug techninio broko, kadangi aikštė buvo labai slidi, vaikinams buvo sunku kontroliuoti kamuolį. Ypatingų progų pasižymėti neturėjome, bet mus realiai išgelbėjo į „Utenio“ vartus paskirtas baudinys. Rezultatą išlyginome, o baudinų serijoje buvome tikslesni ir ją laimėjome“, – rungtynes apibendrinoVFA U15 komandos treneris Augustas Trinkūnas.

14 taškų po 14 rungtynių turinti VFA komanda EJL U15 divizione užima 10 vietą. Pirmauja 35 taškus surinkusi Vilniaus BFA, 34 taškus turi FK „Žalgiris“, 31 – Klaipėdos FM.

Kitas rungtynes EJL U15 čempionate VFA futbolininkai žais lapkričio 18 d. Marijampolės FC (26 tšk.) komanda.

VisadaGaliGeriau!