VFA U16 nepasigailėjo svečių iš Alytaus

Lapkričio 15 d. Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 diviziono 15 turo rungtynėse „Vilnius Football Academy“ U16 komanda savo aikštėje net 9:0 sutriuškino Alytaus FA „Dainava“ ekipą ir nurtraukė penkių nelaimėtų rungtynių seriją. Po du įvarčius nugalėtojams pelnė Norbert Diugevič, Jokūbas Vėžys ir Domas Sinkevičius, po vieną pridėjo Lukas Oškinis, Simas Grabauskas ir Aleksandr Tkačuk.

Lapkričio 11 d. VFA U16 komanda net 0:5 nusileido VFA „Geležinis vilkas“ ekipai, bet šį kartą trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai varžovams iš Alytaus nepaliko jokių vilčių. Jau 6 min. N. Diugevič realizavo 11 metrų baudinį ir išvedė VFA ekipą į priekį, o 33 min. šeimininkai pirmavo 5:0. Antro kėlinio pradžioje N. Diugevič padidino VFA pranašumą iki šešių įvarčių, o svečių triuškinimą užbaigė po keitimo aikštėje pasirodę A. Tkačuk ir D. Sinkevičius.

„Šį kartą nuo pirmų minučių perėmėme rungtynių kontrolę, daug atakavome, įmušėme 9 įvarčius, bet galėjome įmušti ir dar daugiau. Varžovai atvyko be kelių pagrindinės sudėties žaidėjų, dėl traumų ir kortelių jie buvo susilpnėję, bet mes turėjome savo tikslus ir visas rungtynes stengėmės žaisti maksimaliomis apsukomis. Džiugu, kad po kelių sunkesnių rungtynių šį kartą į aikštę žengėme susitelkę ir susikoncentravę. Po rungtynių su „Geležiniu vilku“ turėjome labai rimtą pokalbį, mačiau, kad tiek treniruotėse, tiek ir ruošiantis rungtynėms vaikinų požiūris buvo labai rimtas, galima sakyti – aukščiausio lygio. Tikiuosi, kad toliau žengsime į priekį. Čempionate šiais metais mums liko tik vienerios rungtynės su Gargždų „Banga“, po to dar vyksime į Lenkiją, išmėginsime jėgas tarptautiniame futbolo turnyre, o metus užbaigsime Vilniuje, įprastiniu ritmu dirbdami treniruotėse“, – teigė treneris R. Šuškevič.

26 taškus per 15 rungtynių surinkusi VFA komanda EJL U16 divizione žengia penktoje pozicijoje, o FA „Dainava“ (10 tšk.) užima 10 vietą. Pirmauja 40 taškų surinkusi Kauno BE1 NFA komanda, antroje vietoje su 39 taškais yra FK „Žalgiris“, trečią ir ketvirtą vietas užima po 28 taškus turinčios VFA „Geležinis vilkas“ ir Vilniaus BFA. Visos šios komandos yra sužaidusios po 14 rungtynių.

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais lapkričio 25 d. su Gargždų „Banga“ (18 tšk.).

#VisadaGaliGeriau!