Lietuvos U14 čempionate – pergalingas pirmo rato finišas

Lietuvos jaunučių U14 čempionato 13 turo rungtynėse VFA komanda lapkričio 26 d. savo aikštėje 2:0 įveikė FA „Panevėžys-PRSSG“ ekipą. Įvarčius nugalėtojams pelnė Mantas Jurgilas ir Kristupas Liutvinas.

Pirmas įvartis į varžovų vartus krito jau 8 minutę, kai tiksliu smūgiu pasižymėjo M. Jurgilas. 34 min. K. Liutvinas galėjo padidinti VFA pranašumą, bet nerealizavo 11 m baudos smūgio. Vis dėlto, antro kėlinio pradžioje Kristupas reabilitavosi ir antruoju įvarčiu įtvirtino VFA komandos persvarą.

„Rungtynės, kuriose dominavome nuo pirmos iki paskutinės minutės. Vyrukai užtikrintai kontroliavo kamuolį, gausiomis pajėgomis rengė atakas ir sėkmingai stabdė varžovų kontrišpuolius. Nors įmušėme tik du įvarčius, bet šį kartą to užteko pergalei“, – konstatavo VFA U14 treneris Antonio Guglielmi.

22 taškus per 13 rungtynių surinkusi VFA komanda po pirmojo rato U14 čempionate užima 6 vietą. Pirmauja 34 taškus turinti BFA komanda, antroje vietoje žengia 28 taškus pelniusi Kauno BE1 NFA ekipa, trečioje – FA „Šiauliai-ŠSG“ su 25 taškais.

„Pirma sezono dalis buvo permaininga ir suteikė daug informacijos apie vietas, kurias mes turime tobulinti treniruotėse, kad antrame rate būtume geresni ir stipresni. Nors rezultatai nėra patys geriausi, tačiau noriu pasveikinti vyrukus ir padėkoti už jų pastangas bei atsidavimą ne tik rungtynėse, bet ir kasdienėse treniruotėse“, – teigė treneris Antonio.

Kitas rungtynes VFA U14 futbolininkai žais kitų metų kovo 17 d. Fanų stadione su FA „Šiauliai-ŠSG“.

#VisadaGaliGeriau!