EJL U18 divizione – lyderių pamokos

Elitinės jaunių lygos (EJL) čempionato U18 diviziono 16 turo rungtynėse „Vilnius Football Academy“ komanda lapkričio 25 d. Fanų stadione 0:4 nusileido „FA Panevėžys-PRSSG“ futbolininkams, o lapkričio 28 d. svečiuose taip pat 0:4 turėjo pripažinti ir Kauno Be1 NFA ekipos pranašumą.

Paskutinę vietą čempionate užimanti VFA komanda akistatoje su pirmoje vietoje žengiančiais panevėžiečiais neturėjo rimtesnių kontrargumentų. Svečiai nuo pirmų minučių perėmė iniciatyvą, ilgiau kontroliavo kamuolį ir rengė pavojingas atakas. Kelis kartus nuo įvarčių šeimininkus gelbėjo puikiai rungtyniavęs vartininkas Gintaras Šelmys, bet 18 ir 45 minutėmis svečiai po kampinių pelnė du įvarčius ir įtvirtino savo pranašumą.

Antroje rungtynių dalyje vaizdas aikštėje šiek tiek pasikeitė. Trenerio Tiago Ferreira auklėtiniai pademonstravo charakterį ir ne tik apribojo varžovų laisvę atakoje, bet ir patys surengė kelis pavojingus išpuolius. Deja, realizuoti turėtų progų VFA futbolininkai nesugebėjo, o rungtynių pabaigoje svečiai iš Panevėžio užtvirtino savo pergalę dar dviem rezultatyviais smūgiais.

„Šiose rungtynėse išryškėjo dar viena rimta problema, nes kai kurie žaidėjai nesusidorojo su gynybinėmis užduotimis ir nesusitvarkė su pavojingiausiais varžovų futbolininkais. Pirmame kėlinyje pralaimėjome daug individualių mikrodvikovų, nesisekė ir ilgiau pažaisti su kamoliu, praleidome labai apmaudžius įvarčius po standartinių situacijų. Nors antrame kėlinyje mūsų žaidimas buvo geresnis, bet to buvo per maža. Akivaizdu, kad norint sėkmingai grumtis su pajėgiais varžovais reikia ne 100 procentų, o 200 procentų pastangų bei atsidavimo. Vyrukai stengiasi, bet tų pastangų nepakanka. Tačiau mes nepasiduosime. Čempionatas dar nesibaigė, mes ir toliau kausimės kiekvienose rungtynėse ir iš visų jėgų sieksime savo tikslų“, – pažadėjo treneris Tiago.

Visgi ir paskutinėse rungtynėse VFA U18 futbolininkams sužibėti nepavyko. Svečiuose su trečią vietą čempionate užimančia Kauno Be1 NFA komanda T. Ferreira auklėtinai patyrė dar vieną skaudžią nesėkmę. „Apmaudu ir skaudu ne dėl pralaimėjimo, o dėl to, kaip mes pralaimėjome. Pradžia buvo nebloga, pirmame kėlinyje turėjome kelias puikias progas, bet eilinį kartą nesugebėjome jų išnaudoti, o varžovai mus už tai nubaudė. Po pirmo praleisto įvarčio komanda tiesiog sustojo, o varžovai mums pridėjo dar tris įvarčius ir iškovojo pelnytą pergalę. Tai buvo labai nemaloni ir skaudi pirmosios čempionato dalies pabaiga. Akivaizdu, kad kai kurie žaidėjai turi keisti požiūrį į save ir komandą, nes jų pastangos ir darbas neatitinka trenerių ir akademijos vadovų reikalavimų“, – konstatavo treneris Tiago.

6 taškus per 16 rungtynių surinkusi VFA komanda EJL U18 divizione po pirmos čempionato dalies užima paskutinę, 12 vietą. Pirmauja 35 taškus turintis „FA Panevėžys-PRSSG“ žengia pirmoje pozicijoje. Po 32 taškus surinko FA „Šiauliai-ŠSG“ ir Be1 NFA.

„Be abejo, 6 taškai ir paskutinė vieta – labai blogai. Juo labiau, kad mano įsitikinimu, mes galėjome surinkti bent 21 tašką, nes buvo nemažai rungtynių, kuriose mes žaidėme geriau už varžovus, tačiau tiesiog fatališkai nesugebėdavome pasiųsti kamuolio į priešininkų vartus. O su 9 pelnytais įvarčiais per 16 rungtynių daug taškų nesusirinksi. Aš ne kartą sakiau, kad esame faktiškai nauja komanda, susibūrėme ir kartu dirbti pradėjome vos prieš 4 mėnesius, tad tikėtis stebuklų nereikėtų. Tiesiog turime ir toliau kantriai dirbti treniruotėse, tęsti pradėtus darbus, gal būt ir pasipildyti naujais žaidėjais, kurie norėtų prisijungti prie mūsų kolektyvo. Mes stengiamės kiekvienam žaidėjui sudaryti tinkamas sąlygas, kad jis galėtų atskleisti savo geriausias savybes ir tobulėti. Tačiau ir patys žaidėjai turi atsakyti tuo pačiu, turi demonstruoti norą ir kovingumą, kad komanda galėtų sėkmingai grumtis su visais varžovais“, – samprotavo T. Ferreira

Kitas rungtynes VFA futbolininkai žais kitų metų kovo 16 d. su vietos FA „Šiauliai-ŠSG“ ekipa.

#VisadaGaliGeriau!