Paskutinėse VFA U16 metų rungtynėse – trigubas Gargždų „Bangos“ smūgis

Lapkričio 25 d. Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 divizione „Vilnius Football Academy“ U16 komanda sužaidė paskutines 2023 metų rungtynes. Deja, paskutinis blynas prisvilo, nes 16 turo dvikovoje trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai savo aikštėje 0:3 turėjo pripažinti Gargždų „Bangos“ pranašumą.

Pirmas įvartis į VFA vartus krito 27 minutę, o antrame kėlinyje svečiai pridėjo dar du tikslius smūgius ir įtvirtino savo pergalę. „Šiose rungtynėse per daug ir per dažnai klydome elementariose situacijose, komanda labai prastai atliko gynybines funkcijas, o varžovai mus už tai skaudžiai baudė, – konstatavo treneris R. Šuškevič. – Akivaizdu, kad pirmo rato pabaiga gavosi ne tokia, kokios tikėjomės. Nors vyrukai aiškiai parodė, kad gali žaisti futbolą, tačiau manau, kiek per anksti patikėjo, kad gali būti lengvų rungtynių. Kažkur užrietėme nosį, kažkur patikėjome, kad galime laimėti nepersistengdami, gal kažkiek ir užmigome ant laurų, gal ir nuovargis padarė savo. Daug klaustukų, bet dar daugiau noro įrodyti, kad galime geriau“, – konstatavo treneris Robertas.

26 taškus per 16 rungtynių surinkusi VFA komanda EJL U16 divizione pirmą sezono dalį užbaigė penktoje pozicijoje. Pirmauja 45 taškus turintis Vilniaus FK „Žalgiris“, 43 taškai yra Kauno BE1 NFA komandos sąskaitoje, 33 taškus turi Vilniaus BFA.

Kitas rungtynes EJL U16 čempionate VFA futbolininkai žais kitų metų kovo 16 dieną. R. Šuškevič teigimu, puspenkto mėnesio pertrauka bus skirta nuosekliam darbui treniruotėse ir tobulėjimui. „Šį laiką privalom išnaudoti kokybiškam darbui treniruotėse, turim labai daug erdvės tobulėjimui, įvairiausių žaidimo aspektų gerinimui. Tikiu, kad po pertraukos būsime dar geresni, tam tikros korekcijos mūsų žaidime leis demonstruoti brandesnį ir kokybiškesnį futbolą, sugrįšime su dar geresniu komandiniu charakteriu ir parodysime tai, ką mokame geriausiai“, – pažadėjo treneris R. Šuškevič.

#VisadaGaliGeriau!