EJL U15 čempionate – Mažeikių komandos revanšas

2023-2024 m. Elitinės Jaunių Lygos (EJL) U15 čempionato 16 turo rungtynėse lapkričio 25 d. VFA futbolininkai Fanų stadione 2:4 nusileido Mažeikių FK „Atmosfera“ ekipai. VFA gretose įvarčiais pasižymėjo Gabrielius Bitinas ir Ignas Ivaška.

Tai buvo antras VFA ir „Atmosferos“ susitikimas šį sezoną. Pirmoje dvikovoje Mažeikiuose 5:2 triumfavo VFA futbolininkai, o šį kartą pajėgesni buvo svečiai iš Mažeikių. Pirmas įvartis į VFA vartus krito jau 11 min., tačiau antro kėlinio pradžioje G. Bitinas rezultatą išlygino. Deja, 49 min. svečiai pelnė antrą įvartį, o 53 min. pridėjo ir trečią. Nors 65 min. I. Ivaška VFA komandos atsilikimą sumažino iki minimumo, bet išlyginti rezultato šeimininkams nepavyko, o paskutinėmis rungtynių akimirkomis Mažeikių futbolininkai įmušė ir ketvirtą įvartį.

„Taip, mums tai buvo antras susitikimas su „Atmosfera“, bet galima sakyti, kad šį kartą mes buvome nauja komanda. Dėl ligų ir traumų iš rikiuotės iškrito daug žaidėjų, tad teko kviestis į rungtynes žaisti ir jaunesnius, VFA U14 komandos narius. Ir nepasakyčiau, kad sužaidėme prastas rungtynes, tiesiog mes ir vėl varžovams suteikėms puikias progas pelnyti įvarčius, o jie jomis pasinaudojo. Nors mes geriau pradėjome rungtynes, bet po gynybinės klaidos praleidome greitą įvartį. Po to mes ir toliau kontroliavome žaidimą, bet koncentracijos stoka mums kainavo dar kelis įvarčius. Tuo metu mes turėjome daugybę progų, tiek po kontratakų, tiek ir iš pozicinių atakų, tačiau sugebėjome išnaudoti vos dvi, o gerokai mažiau progų susikūrę varžovai spelnė keturis įvarčius. Manau, tai ir parodo mūsų žaidėjam, kad rungtynės prasideda su pirmu teisėjo švilpuku ir baigiasi su paskutiniu, o tarp tų dviejų švilpukų negali būti jokio atsipalaidavimo, nesusikaupimo ar blaškymosi“, – samprotavo VFA U15 komandos treneris Augustas Trinkūnas.

14 taškų per 16 rungtynių surinkusi VFA komanda EJL U15 divizione po pirmos čempionato dalies užima 10 vietą. Pirmauja 41 tašką surinkusi Vilniaus BFA, 39 taškus turi FK „Žalgiris“, 37 – Klaipėdos FM.

„Apibendrinant pirmą sezono dalį, tiek rezultatai, tiek ir užimama vieta manęs netenkina. Manau, kad netenkina ir visos komandos. Visgi kalbant apie patį žaidimą, vertinčiau jį labiau teigiamai nei neigiamai. Aišku, buvo rungtynių kur mums nepasisekė, pabarstėme labai reikalingus taškus, tačiau visose demonstravome gan kokybišką futbolą. Apskritai, manau, kad mes judame gera linkme, reikia tik su kiekviena diena įdėti vis daugiau darbo ir pastangų. Kitos oficialios rungtynės nusimato tik kovo mėnesį, iki tol turėsime du turnyrus, žaisime draugiškas rungtynes. Tikiuosi per šį laikotarpį kaip reikiant patobulėsime“, – kalbėjo treneris Augustas.

Kitas rungtynes EJL U15 čempionate VFA futbolininkai žais kitų metų kovo 16 d. su FK „Žalgiris“ komanda.

VisadaGaliGeriau!