Futbolo patirties ir teigiamų emocijų užtaisas Liepojoje (IV dalis)

Gruodžio 20-21 dienomis Liepojos „Winter Cup“ turnyre 2013 m. gimimo futbolininkų varžybose dalyvavo trenerių Domanto Ežerskio ir Ilya Tsyvilkos auklėtiniai. Turnyre kovos vyko 8×8 formatu, visos komandos sužaidė po 7 rungtynes. VFA komanda iškovojo 2 pergales, patyrė 4 nesėkmes, kartą sužaidė lygiosiomis ir bendroje 20 komandų rikiuotėje užėmė 15 vietą. Geriausiais VFA komandos žaidėjais buvo pripažinti Adomas Valionas ir Matas Sadauskas.

Trenerio D. Ežerskio teigimu, kadangi tai buvo paskutinis 2023 metų turnyras, iš pradžių buvo planuojama jame startuoti dviem komandomis, tačiau nepalankiai susiklosčius aplinkybėms į Liepoją išvyko tik viena ekipa. „Atvykome turnyro išvakarėse, nes pačios pirmos rungtynės buvo numatytos anksti ryte. Vakare surengėme prieš tai buvusių rungtynių aptarimą, atkreipėme dėmesį į klaidas, o po susirinkimo visi vaikai turėjo parašyti ant popieriaus lapo kokius tikslus jie sau išsikelia šiame turnyre. Tokiu būdu norėjome, kad vaikai sutelktų dėmesį į turnyrą, suprastų, kad turėti tikslus yra sveikintinas dalykas, o juos pasiekus atsiranda ir didesnis pasitikėjimas savo jėgomis“, – pastebėjo treneris Domantas.

VFA 2013 m. gimimo futbolininkai Liepojos „Winter Cup“ turnyre startavo pergale 2:0 prieš Palangos FK „Gintaras“ Red komandą, o antrose rungtynėse lygiosiomis 1:1 sužaidė su „Saldus NSS/Broceni“ ekipa. „Turnyrą pradėjome gan užtikrintai, po pirmų dviejų rungtynių atrodė, jog viskas neblogai klostosi, tačiau likusios dvi rungtynės grupėje buvo visiškai kitokios: vienodu rezultatu 0:2 nusileidome RFS ir Liepojos komandoms ir savo grupėje likome tik ketvirti, – konstatavo D. Ežerskis. – Antrą dieną tęsėme kovą dėl 9-16 vietų. Sužaidėme trejas rungtynes, pirmose 1:2 nusileidome Ventspilio futbolininkams, antrose 2:3 turėjome pripažinti Liepojos 2014 m. gimimo futbolininkų pranašumą, bet paskutinėje akistatoje 3:0 nugalėję Siguldos atstovus ir turnyrą užbaigėme sėkminga nata“.

Galutinėje rikiuotėje VFA ekipa užėmė 15 vietą tarp 20-ies dalyvių. „Ar galėjome geriau? Su treneriu Ilja galvojame, kad tikrai galėjome, tačiau norint kilti aukščiau turime tą norą įrodyti aikštėje. Išėjus į aikštę neužtenka dviejų, trijų ar keturių žaidėjų noro, užsidegimo ir sportinio pykčio. Reikia, kad to norėtų visa komanda, o mums to noro tam tikrais momentais labai trūko. Susidarė įspūdis, kad vyrukai galvojo, jog kažkas už juos viską padarys, liks tik džiaugtis pergale. Bet taip nebus. Mes ne šiaip sau prašome žaidėjų, kad jie vykdytų tam tikrus tikslus. Visi esantys aikštėje turi savo užduotis ir privalo jų laikytis, jei norime pasiekti kuo geresnį rezultatą“, – konstatavo treneris D. Ežerskis.

Anot jo, Liepojos „Winter Cup“ turnyro organizavimas buvo aukščiausiame lygyje, dalyviams nekilo jokių rūpesčių ir jie galėjo koncentruotis tik futbolą. „Sąlygos buvo idealios, deja, mūsų pasirodymas toks tikrai nebuvo. Kaip treneris tikėjausi daugiau ir geriau, juo labiau, kad pradžioje uždavėme gerą toną, tačiau vėliau žaidimo krevė smuko žemyn. Kita vertus, gavome gerų pamokų iš varžovų, pamatėme kuriose vietose stringame, žinome kur turime pranašumą, belieka viską susidėlioti, kibti į darbus ir judėti pirmyn“, – teigė treneris Domantas.

Akademijos vardu sveikiname jaunuosius futbolininkus ir jų trenerius, bei primename, kad #VisadaGaliGeriau!