„Futbolo Aljansas 2024“ turnyre – be medalių, bet su vertingos patirties bagažu

Paskutinį sausio savaitgalį „Vilnius Football Academy“ 2013 m.gimimo auklėtinių komanda dalyvavo „Sportimos“ manieže vykusiame „Futbolo Aljansas 2024“ turnyre. Dvi dienas trukusiose varžybose trenerio Domanto Ežerskio auklėtiniai sužaidė 8 rungtynes ir galutinėje 21 komandų rikiuotėje užėmė 7 vietą.

Trenerio Domanto teigimu, turnyre buvo žaidžiama 7×7 formatu, rungtynės truko 20 minučių, o jaunieji VFA futbolininkai turėjo progą išmėginti jėgas ne tik su Lietuvos ekipomis, bet ir su varžovais ir Latvijos, Lenkijos bei Estijos.

Pirmą turnyro dieną B grupėje žaidusi VFA komanda susitiko su SSM „Wisla Plock“ (2012 m. gimimo mergaičių komanda), Rygos SK „Super Nova“, Alytaus FA „Dainava“, Daugpilio „Daugavpils FS“ ir Vilnaius FK „Margiris“ ekipomis. „Man asmeniškai tai buvo pirmas susidūrimas su šiais varžovais, tad buvo labai įdomu, kaip atrodysime jų fone. Pirmos trys rungtynės tikrai nenuvylė, pasiekėme teigiamus rezultatus, demonstravome gražų futbolą, stengėmės dominuoti ir kuo ilgiau žaisti su kamuoliu, o jį praradę siekėme kuo greičiau susigražinti. Tos pastangos davė ir atitinkamą rezultatą. Tačiau likusios dvi rungtynės su „Daugvpils FS“ ir „Margiriu“ buvo visiškai kitokios. Daugpilio komada man apskritai paliko geriausią ispūdį ir davė daugiausia pamokų per šį turnyrą. Varžovai parodė, kaip galima ir reikia žaisti būnant tokio amžiaus. Jei pirmose rungtynėse mes ilgiau buvome su kamuoliu, tai dvikovoje su „Daugavpils“ buvo priešingai. Varžovai žaidė labai aktyviai, taikė intesyvų spaudimą, agresyviai atakavo mūsų žaidėjus, tad gavus kamuolį laiko pagalvoti ką toliau daryti su juo faktiškai nebūdavo. Nenuostabu, jog būtent Daugpilio komanda tapo čempionais. Taip pat noriu pagirti ir FK „Margiris“ komandą. Tai tikrai gerai sukomplekuota ir individualiai stiprių vaikų turiti ekipa, tad aš tikiuosi, kad mes dar turėsime ne vieną progą su jais susitikti futbolo aikštėse“, – pastebėjo treneris Domantas.

Antrą turnyro dieną VFA komanda paskutinėse grupės rungtynėse įveikė VFA „Geležinis vilkas“ auklėtinius ir užsitikrino grupėje 3 vietą. „Sekmadienį atrodė, kad mūsiškiai buvo geriau išsimiegoję nei varžovai, pelnė kelis greitus įvarčius, o tai leido nusiraminti ir jaustis komfortiškiau per likusį laiką. Kadangi grupėje likome treti, pagal turnyro reglamentą pasirodymą baigėme žaisdami su kitose grupėse trečias vietas užėmusiomis komandomis – FK „Tukums 2000/TSS“ ir Vilniaus BFA. Abejose rungtynėse iškovojome pergales, bet pats žaidimas buvo ne toks gražus kaip pirmąją dieną. Visgi, manau, kad tai normalu, nes vaikai gavo rimtą fizinį kruvį ir jų energija jau buvo gan stipriai nusekusi. Galutinėje rikiuotėje užtikrintai finišavome 7-oje vietoje, medalių neiškovojome, o geriausiu komandos žaidėju buvo išrinktas Rojus Malakauskas. Aš galiu nuoširdžiai pasakyti, kad likau labai patenkintas mūsų pasirodymu. Prieš turnyrą buvome išsikėlę tikslus, sutarę ką stengsimės padaryti per šias dvi dienas. Ar tai pavyko? Manau, jog didžioji dalis tikslų buvo įgyvendinta, o tuo pačiu buvo galima pamatyti kuriose vietose reikia toliau darbuotis ir pasitempti. Šiek tiek pailsėję kibisime į darbus ir stengsimės toliau tobulėti treniruotėse. Tup pačiu noriu padėkoti „Futbolo Aljansas 2024“ turnyro organizatoriui Kęstučiui Gimbutui už kvietimą ir puikią organizaciją. Didelis ačiū ir auklėtinių tėveliams, be kurių nebūtu progos išbandyti save tokiuose naudinguose turnyruose, grūdintis ir ruoštis būsimoms kovos futbolo arenose“, – teigė treneris Domantas.

VFA vardu sveikiname trenerį ir jaunuosius futbolininkus su kovingu ir kokybišku pasirodymu, o taip pat primename, kad #VisadaGaliGeriau!