VFA U16 komanda sugrįžo į pergalių kelią

Elitinės Jaunių Lygos (EJL) čempionato U16 diviziono 19 turo rungtynėse „Vilnius Football Academy“ U16 komanda savo aikštėje net 6:2 įveikė FA „Panevėžys-PRSSG“ ekipą. Keturis įvarčius nugalėtojams pelnė Jokūbas Vėžys, po vieną pridėjo – Simas Grabauskas ir Artiom Timocha.

Dviem nesėkmėmis antrą sezono dalį pradėję trenerio Roberto Šuškevič auklėtiniai užtikrintai grįžo į pergalių kelią. Tiesa, pirmojo įvarčio teko palaukti 25 minutes, bet tiksliu smūgiu atidaręs įvarčių sąskaitą J. Vėžys iki 33 min. jau buvo atlikęs „hettriką“.

37 min. svečiai iš Panevėžio sumažino atsilikimą, bet 41 min. S. Grabauskas atstatė VFA komandos turėtą trijų įvarčių pranašumą 4:1.

Antro kėlinio pradžioje panevėžiečiai pelnė antrą savo įvartį, bet 55 min. J. Vėžys savo ketvirtuoju tiksliu šūviu atvėsino varžovų įkarštį, o 88 min. tašką rungtynėse padėjo A. Timocha.

„Nuo pat rungtynių pradžios perėmėme iniciatyvą, kontroliavome tempą ir didelėmis pajėgomis atakavome. Aikštėje buvo geras žaidėjų judėjimas, matėsi noras žaisti su kamuoliu, pavyko laikytis rungtynių plano ir demonstruoti akademijos žaidimo modelio stilių. Tiesa, komandinėje ir individualioje gynyboje ne viskas buvo gerai, tikrai yra vietų, kurias privalome taisyti siekiant įgauti daugiau pasitikėjimo ir užtikrintumo, bet sėkmingi veiksmai puolime kompensavo gynybines spragas. Taip pat pastebėjome, kad trečiose rungtynėse iš eilės žaidžiame prieš žemą ar vidutinį varžovų gynybinius blokus, tad didžiąją dalį laiko kontroliuojame kamuolį ir formuojame atakas. Tikiu, kad taip galime tobulėti greičiau ir labiau mėgautis žaidimu“, – teigė treneris Robertas, nepamiršęs padėkoti auklėtinių tėvams ir sirgaliams už skambų palaikymą!

29 taškus per 19 rungtynių surinkusi VFA komanda EJL U16 divizione žengia 6 vietoje, 13 taškų turintis FA „Panevėžys-PRSSG“ užima 10 poziciją. Pirmauja 52 taškus surinkusi Kauno BE1 NFA, 48 taškus turi Vilniaus „Žalgiris“, 42 – Vilniaus BFA.

Kitas rungtynes EJL U16 čempionate VFA futbolininkai žais balandžio 9 dieną su Talentų FA-FK Riteriai (20 taškų, 9 vieta) ekipa.

#VisadaGaliGeriau!